ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Ένα τραγανό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8872 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 343 φορές.


arithmology




Τι θα χρειαστούμε:
500 γραμμάρια αλεύρι σιταριού ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού
Σουσάμι
 
Πως τα φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με όλα τα υλικά εκτός από το ασπράδι και το σουσάμι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο μετά στα 4 μέχρι να φτάσουμε να έχουμε 32 ίσου μεγέθους ζυμαράκια.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε σε μπαστούνι.
Αφήνουμε τα μπαστούνια σκεπασμένα για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού, ρίχνουμε το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Τα αλείφουμε ξανά με το ασπράδι του αυγού και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;
AGXOS
    ;
STORY GROUP THERAPY      chocosplash.gr