ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Για όσους αγαπούν το άρωμα και τη γεύση των λεμονιών


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9327 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 305 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών και το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες.
Βάζουμε από επάνω μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ρύζι έτσι ώστε όταν ψήνεται η τάρτα να μη φουσκώσει.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
 
Για την κρέμα:
3 λεμόνια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
Ζάχαρη άχνη
 
Πως το φτιάχνουμε:
Από τα λεμόνια παίρνουμε το χυμό και τη φλούδα περασμένη στον τρίφτη.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και το προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος.

Όταν ψηθεί η βάση της τάρτας αφαιρούμε τη λαδόκολλά και βάζουμε την κρέμα.
Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίους για 20 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και της ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



AGXOS
 -   &
arithmology http://www.klitia.gr/arithmology.php  ART GROUP THERAPY ME