ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Ποιος έφαγε την πίτσα (από την πρώτη θέση);


Εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή από τότε που μπήκε στο site, η συνταγή για τη ζύμη πίτσας ήταν η πρώτη με μεγάλη διαφορά από οποιαδήποτε άλλη. Και όχι μόνο αυτό. Δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή. Ούτε προβλέπεται να απειληθεί - αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.


(ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ)

ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο έφαγε μετά από 7 χρόνια τη συνταγή για τη βάση της πίτσας!!! http://www.tsoukali.gr/syntagi.php?id=250

Η παράδοση τελικά νίκησε την ...ιταλόφερτη πίτσα! 

Το κουρκούτι κέρδισε φανατικούς οπαδούς οι οποίοι το χρησιμοποιούν σχεδόν παντού. Τηγανίζουν κεφαλογραβίερα, λουκάνικα, πατάτες, ακόμα και ψωμί με αυτό το κουρκούτι!

Αν δεν το δοκιμάσετε, εσείς θα χάσετε.

 

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)
Γιατί αυτό;

Θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε αν δούμε τις πρώτες συνταγές.

Πρώτη είναι η ζύμη της πίτσας. Απλό, καθημερινό, νόστιμο, πλήρες φαγητό.
Δεύτερο το σουφλέ τυριών. Γευστικότατο, σαφώς πιο "γκουρμέ" από την πίτσα.
Τρίτο το κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και πιπεριά. Απίθανο (αν κι εγώ προτιμώ το κοτόπουλο τιμωρία).


Τελικά αυτό που θέλει ο κόσμος - αυτός που μπαίνει στο Ίντερνετ για να βρει μια συνταγή εννοούμε - είναι κάτι που να είναι ταυτόχρονα πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Τι πιο απλό από το να βάλω στο μίξερ 6 υλικά (νερό, αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, λάδι κι αλάτι) να τα ανακατώσω και να φτιάξω τη βάση μιας πίτσας; Μετά απλά πετάω ό,τι υλικό γουστάρω από πάνω. Στο φούρνο για 20-30 λεπτά (δηλαδή δεν κάνω τίποτα - απλά περιμένω) και τρώω ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά.

Ασχολείσαι 10 λεπτά και τρώνε 4 άτομα (ή 2 αν μιλάμε για λιχούδηδες σαν εμένα) ένα φαγητό που αποκλείεται να μην αρέσει.

Έτσι, στο ερώτημα που μου έθεσαν οι chefs του site "ποιος θα φάει την πίτσα" απαντάω: όλοι. Αν εννοούν (και αυτό εννοούσαν) ποιος θα την φάει από την πρώτη θέση ... προς το παρόν κανείς.

Καλό είναι να το σκεφτούν αυτό και στα εστιατόριά τους. Όταν κάποιος παραγγείλει ατομική πίτσα να του στείλουν μία σπιτική, τη συνταγή από αυτό το site και να τον στείλουν στα ουράνια. Θα τον έχουν πελάτη μέχρι τα βαθιά γεράματα (του πελάτη ή του chef -ό,τι έρθει πρώτο).