ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Χριστουγεννιάτικα γλυκά φτιαγμένα από ...γράσο ή από τα χεράκια σου;


Είναι ιδέα σας ή κάθε χρόνο τα έτοιμα εποχιακά γλυκά γίνονται και ...χειρότερα;
Είναι ιδέα σας ή κάθε χρόνο η χοληστερίνη σας ανεβαίνει;

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να αγοράσετε έτοιμα γλυκά για τα χριστούγεννα;

Θυμηθείτε ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα που οι κρατικοί έλεγχοι είναι ανύπαρκοι, και όταν γίνονται ...γιατί μου έρχεται στο νου η έκθεση που λέει ότι είμαστε η χώρα της Ευρώπης με τους πιο διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς;

Αν το καλοσκεφτείς ...μόνο ένας τρελός θα εμπιστευόταν να αγοράσει έτοιμα γλυκά όταν σκεφτεί όλους τους παράγοντες που μπορεί να πάνε στραβά.

Αν το κάνεις στο σπίτι σου... τα πάντα θα είναι καλύτερα.

Ξέρω, νομίζεις ότι είσαι άχρηστη στην κουζίνα ή ότι δεν έχεις χρόνο.

Πφφφ! Το ξέρεις ότι οι κουραμπιέδες είναι μπισκότα αμυγδάλου πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη. Σε λίγα λεπτά τα έχεις φτιάξει. Τα ρίχνεις στο φούρνο και έτοιμα. Απλά ακολούθα κατά γράμμα τη συνταγή. Όσοι αποτυγχάνουν, αποτυγχάνουν επειδή πειραματίζονται και λένε "δε βαρίέσαι, τι 100 γραμμάρια τι 150".

Θες βασιλόπιτα; ΕΛΕΟΣ! Ένα κεηκ βανίλια χωρίς τρύπα είναι! Βάζεις όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάς 5 λεπτά και το φουρνίζεις.

Δίπλες; Σιγά τα λάχανα. Τηγανιτό ζυμάρι με μέλι είναι.

Τσουρέκι; Και πάλι βάζεις όλα τα υλικά στο μίξερ, τα χτυπάς 5 λεπτά το αφήνεις να φουσκώσει και το φουρνίζεις.

Ξέρω ότι θα διαμαρτυρηθούν οι συνδικαλιστές ζαχαροπλάστες, θα πουν ότι χρησιμοποιούν τα πιο αγνά υλικά στον κόσμο. Ότι τα αυγά τους είναι ελευθέρας βοσκής και όχι σκόνη. Ότι το βούτυρο είναι κερκύρας και όχι φτηνή μαργαρίνη από το μπαγκλαντές. Ότι το γάλα είναι φρεσκοαρμεγμένο και όχι σκόνη.

Ναι, σας πιστέψαμε.

Ο παππούς μου έλεγε: Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ = Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (μάγειρας - ζαχαροπλάστης)

Καλές γιορτές.