ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Φαντάζομαι ότι διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου θα περίμενε κανείς να διαβάσει για την επίπτωση που έχει η έλλειψη πόσιμου νερού στη φύση (λες και η φύση πίνει μόνο πόσιμο, χλωριομένο από τη βρύση νερό) ή κάτι τέτοιο.

Αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι η ποσότητα του νερού στον πλανήτη κατά το τελευταίο 1.000.000.000 (ένα δις χρόνια) περίπου είναι η ίδια.

Το νερό είναι το πιο ανακυκλώσιμο υλικό στον πλανήτη Γη.

Το νερό δεν χάνεται, δεν εξαφανίζεται, δεν μετοικεί σε άλλο πλανήτη.

Internet έχετε, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε Φυσικό του Μ.Ι.Τ. ή του Cornell (τα δύο σοβαρότερα πανεπιστήμια του είδους στον κόσμο) και θα σας διαβεβαιώσουν ότι και για το επόμενο 1.000.000.000 χρόνια, ανεξάρτητα του πώς θα είναι ο κόσμος, η ποσότητα του νερού στον πλανήτη θα είναι πάνω κάτω η ίδια.

Αφού ξεπεράσαμε τον ψεύτικο μπαμπούλα της οικολογίας, ας πάμε στο θέμα μας που είναι ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Κάθε καλοκαίρι που το κράτος δεν κάνει το καθήκον του να διορθώσει διαρροές και να εποπτεύσει τους αγρότες που ρουφάνε με αντλίες τα ποτάμια παρατηρείται έλλειψη πόσιμου νερού. (προσοχή: πόσιμου νερού, όχι νερού σκέτο).

Και πάντα, τέτοιες εποχές, βγαίνουν κάποιοι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και φωνάζουν υστερικά να πλένουμε τα λαχανικά σε λεκάνη.

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

Τα λαχανικά, ιδιαίτερα τα βιολογικά που είναι της μόδας, είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία μας αν δεν πλυθούν πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό.

Το ότι το νερό στη λεκάνη (όποιος δεν έχει μυαλό και τα πλένει στη λεκάνη) δεν μαυρίζει από τη βρόμα, δεν πάει να πει ότι είναι καθαρό.

Δεν είνα μόνο τα χημικά για τα οποία πρέπει να ανησυχείτε. Ιδιαίτερα στα λαχανικά τα χημικά είναι ο μικρότερος φόβος.

Επειδή τα λαχανικά είναι ...χαμερπή, δηλαδή ακουμπάν στο έδαφος, με κάθε βροχή - πότισμα έρχονται σε επαφή με το νερό - λάσπη της βροχής (ή του ποτίσματος).

Κατά κανόνα αυτό το νερό παρασέρνει πολλά και διάφορα, με πρώτα - πρώτα τα κόπρανα σκύλων και γατών.

Απίστευτος αριθμός επικίνδυνων για τον άνθρωπο μικροοργανισμών ενθυλακώνονται μέσα στα φύλλα των λαχανικών. Μικροοργανισμοί που μπορούν να σας τινάξουν το συκώτι στον αέρα ή να σας καταστρέψουν τα νεφρά και τα έντερα.

Και επειδή τα λαχανικά τα τρώμε ωμά οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι ολοζώντανοι.

Πλένοντας τα λαχανικά σε λεκάνη με νερό απλά τους αλλάζουμε θέση, από το ένα φύλλο στο άλλο. Και στο τέλος τους καταναλώνουμε με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας.

Τα λαχανικά πρέπει να πλένονται πάντοτε με άφθονο τρεχούμενο νερό. ΠΑΝΤΟΤΕ.