ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Τηλεοπτικά Reality Μαγειρικής


Πρώτα από όλα πρέπει να έχετε κατά νου σας ότι μια τηλεοπτική εκπομπή είναι μία ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Δηλαδή όλα ακολουθούν ένα γραμμένο σενάριο.

Για να μας μπερδέψουν αντί για Θεατρική παράσταση χρησιμοποιούν τον όρο SHOW.
Για να μας μπερδέψουν αντί για  Σενάριο χρησιμοποιούν τον όρο CONCEPT.

Δίδαγμα πρώτο: μην τα παίρνετε στα σοβαρά.

Στις ξένες παραστάσεις (show) έχουν την εντιμότητα (η οποία έχει επιβληθεί από δικαστική απόφαση και όχι επειδή είναι πιο τίμιοι) στους τίτλους τέλους να γράφουν ότι

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ / ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Και αφού επιμένουν για ...CONCEPT που ακολουθούν, το ίδιο κάνουν και εδώ. Απλά δεν το λένε.

Η επιλογή των ατόμων δεν είναι τυχαία.

Αυτό μπορείτε να το δείτε σε κάθε reality show.

Αγαπημένο μου παράδειγμα: Η αδερφή της "με λένε Πόπη" επιλέχθηκε στις ΗΙ5 και ήταν αυτή με τα περισσότερα πλάνα από την πρώτη εκπομπή. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Μετά ακολούθησε και η ίδια η "με λένε Πόπη". Το ίδιο συμβαίνει και με όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες σε reality.

Εκεί που γίνεται το σώσε είναι στο ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ. Οι Έλληνες Kiss φαίνεται ότι ήταν τεχνητό δημιούργημα της παραγωγής και αν αυτό ισχύει τότε υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο αφού κέρδισαν και την πρώτη θέση. Φανερά τεχνητό δημιούργημα ήταν και οι τύποι που χόρευαν γυμνοί με δίσκους να κρύβουν τα απόκρυφα.

Τα πάντα δείχνουν ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη.

Στο master chef "κέρδισε" ένας τύπος με "μάνατζερ", ολοφάνερα "περίεργα τρελλό" βλέμμα και ένα καπέλλο 2 νούμερα μικρότερο από το κεφάλι του. Κάτι σαν καρτούν.

Και να σκεφτεί κανεία ότι πριν από ένα μήνα δεν ήξερε ούτε να κόβει κρεμμύδι, όχι μόνο αυτός, κανείς από αυτούς.

Με μαθήματα της πλάκας, δηλαδή: μαγειρεύουμε, επαναλαμβάνουμε 20 φορές τη φράση "αγάρ-αγάρ" και εσείς κοιτάτε και σημειώνετε σε ένα μπλοκάκι, έγιναν σεφς! Τι καταπληκτικό! Τι πρωτοπόρο!

Καλούνται όλες οι σχολές μαγειρικής να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Αντί για μαθήματα και πρακτική εξάσκηση υπό επίβλεψη, να τους βάζουν να λένε διαρκώς αγάρ-αγάρ και να παρατηρούν πως μαγειρεύει σε ερασιτεχνική κουζίνα κάποιος.

Γιατί για ερασιτεχνικές κουζίνες και σκεύη μιλάμε. Η παραγωγή ήταν για τα γέλια. Ηλεκτρικές κεραμικές εστίες; Που έχεις δει επαγγελματία με ηλεκτρική κεραμική εστία; Οικιακοί φούρνοι. Αθλιότητες.

Το ότι μεταμορφώθηκαν χωρίς μαθήματα (αυτά που παρουσιάστηκαν ως "μαθήματα" ήταν show - για να χρησιμοποιήσω τη δική τους ορολογία) από άχρηστοι σε μάστερ σεφς αποδεικνύει το ότι η όλη υπόθεση είναι ένα μεγάλο ψέμα. Μια μπαρούφα. Ή για να χρησιμοποιήσω την ορολογία των blogs μια τηλεοπτική απάτη, σαν τις απάτες των ταχυδακτυλουργών, που άλλο φαίνεται και άλλο κάνουν.

Α! Και για να μην πεταχτούν οι γνωστοί ηλίθιοι, τα ίδια ισχύουν για όλες τις ομοειδείς εκπομπές. Απλά δεν αναφέραμε ονομαστικά εκείνες που δεν είχαν θεαματικότητα.

Υ.Γ. Οι γνωστοί ηλίθιοι είναι εκείνοι που όταν λες "η κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία" σε κατηγορούν για κομματόσκυλο του αντίπαλου κόμματος, λες και όταν οι φόροι μπαίνουν από το κόμμα που υποστηρίζεις είναι καλοί και άγιοι