ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Τρώτε αυγά κινέζικα;


Τρωτε κινέζικα αυγά;


Και να τρώμε ...δεν το ξέρουμε!

Οι περιπτώσεις τεχνητών των τροφίμων, που ίσως δημιουργούν προβλήματα,  είναι ευρέως διαδεδομένη στην ηπειρωτική Κίνα.
 
Το 2001, υπήρξαν 185 περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, προκαλώντας 146 θανάτους.

Οι περιπτώσεις διπλασιάστηκαν το 2002.

Το 2003, ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν ήταν δέκα φορές περισσότερο από ότι το 2001 (1850), και ο αριθμός των θανάτων εξ αυτών ήταν 262.


Βλακείες θα πείτε.
Είναι σαν να παθαίνει τροφική δηλητηρίαση ένας Έλληνας κάθε 5,5 χρόνια και να πεθαίνει από την ίδια αιτία ένας κάθε 10 χρόνια. 

Εγώ αυτή τη "στατιστική" πολύ την αμφισβητώ (στην ουσία είναι τόσο απίστευτο σε 1.500.000.000 κόσμο να παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση μόνο 185 άτομα το χρόνο που πιστεύω ότι όλη η είδηση είναι μπαρούφα)


Στην Κίνα λέει ο μύθος υπάρχουν χημικά εργαστήρια που παράγουν τεχνητά αυγά.
 
Σιγά τα λάχανα. Σχεδόν όλα τα ζαχαροπλαστεία αυγό σκόνη χρησιμοποιούν.

Λένε ότι το χημικό αυγό γίνεται από ανθρακικό ασβέστιο, άμυλο (κορν φλάουρ), ρητίνη, ζελατίνη, στυπτηρία και άλλα χημικά προϊόντα. (σε κάθε μύθο υπάρχει πάντα και ένα "άλλα" ή κάποιο "μυστικό συστατικό")


Ανακατεύουν τα υλικά σε ένα καλούπι, βάζουν και χρωστική και έτοιμος ο κρόκος.

Ο «κρόκος» έχει διαμορφωθεί μέσα σε στρογγυλό καλούπι, που περιέχει χλωριούχο ασβέστιο παρασκευάζεται.

Με την προσθήκη μίας κίτρινης χρωστικής ουσίας για να μοιάζει στον κρόκο αυγού.

Με κορν φλάουρ και ζελατίνη φτιάχνουν το ασπράδι που μοιάζει ούτως ή άλλως με μύξα.

και σε ένα καλούπι φτιάχνουν το τσόφλι.

Φτιάχνουν πρώτα τα 2/3, ρίχνουν "ασπράδι" και έναν κρόκο και μετά το κλείνουν και έτοιμο το "τεχνητό αυγό" λέει ο μύθος.

 

Πώς μπορείτε να το καταλάβετε;

Αυτός που αποκαλύπτει το κόλπο λέει ότι "πολλές μικρές φυσαλίδες σχηματίζονται κατά το τηγάνισμα του αυγού, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά".

Ενώ το πραγματικό αυγό όταν το τηγανίζεις δεν βγάζει φυσαλίδες, βγάζει ...αερόστατα.


Έτσι δουλεύουν οι μύθοι. Ο δημιουργός του σου λέει κάτι που το κάνει και το κανονικό αυγό, οπότε...

Το τεχνητό αυγό είναι ακριβώς το ίδιο και τα αυγά έχουν καλύτερη γεύση από την πραγματική (ΟΚ, αν δεν καταλάβατε και με αυτό ότι πρόκειται για μύθο, τότε είστε μεγάλα χάπατα) αλλά μόνον που υπάρχει ο κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση.

Γιατί να κάνουν ψεύτικα τα αυγά;
Εξαιτίας των χρημάτων.Το κόστος των πλαστών αυγών είναι μόνο 0,55 γιουάν / κιλό, ενώ η τιμή της αγοράς η πραγματική αυγά είναι 5,6 γιουάν / κιλό.

Το μύθο αυτόν τον βρήκα σε ένα ...ποντιακό site (χωρίς πλάκα) και φυσικά το άτομο τον είχε χάψει με το αγκίστρι μαζί.

Εμένα με εντυπωσίασε η στατιστική (μόνο ένας εντελώς αγράμματος θα έδινε τέτοια στατιστική για Κίνα) και το θέμα του ότι είναι πιο νόστιμα από τα κανονικά.

Τι να πει κανείς;