ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μαγειρεύοντας Χριστουγεννιάτικα (γράφει ο εκδότης Χ. Νικολαΐδης)


Είτε πιστεύεις σε θεούς και δαιμόνους είτε όχι, τα χριστούγεννα είναι μια "ειδική" εποχή του χρόνου.

Στο εξωτερικό τα γιορτάζουν μέχρι και οι βουδιστές και όλοι οι αλλόθρησκοι.

Βλέπετε είναι πολύ ωραίο, ιδιαίτερα όταν έχεις παιδιά, να στολίζεις το σπίτι, να μπαίνουν φώτα παντού (καταστρέφοντας το περιβάλλον σύμφωνα με τους φονταμελιστές οικολόγους) και γενικότερα να ζεις σε μια γιορτινή περίοδο που διαρκεί σχεδόν ένα μήνα.

Και φυσικά μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του ανθρώπου είναι το φαγητό.

Αν είστε από αυτούς - αυτές που για διάφορους λόγους (συνήθως ψυχολογικούς) πιστεύετε ότι το μαγείρεμα είναι παίδεμα - ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ.

Η μαγειρική, ιδιαίτερα στις γιορτές είναι ...σαν συγκεκριμένη στάση στο σεξ. Οι άλλοι κάθονται κι εσείς τους κάνετε κάτι που το απολαμβάνουν πολύ. Επίσης αν για διάφορους λόγους (συνήθως ψυχολογικούς) πιστεύετε ότι το σεξ είναι κακό - ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ.

Η μαγειρική είναι απόλαυση, επειδή είναι δημιουργία.

Μαγειρέψτε λοιπόν για τα χριστούγεννα. Δεν χρειάζεται να κάνετε γλυπτά από πάγο (εδώ να σας ενημερώσω πως δεν είναι γλυπτά αλλά νερό που μπαίνει σε καλούπι και παγώνει) ούτε πολύπλοκα φαγητά με γαλλικές ονομασίες.

Δεν χρειάζεται καν φαντασία. Αν κάνετε μακαρόνια με κιμά στο πιτσιρίκι σας σε ένα τραπέζι με χριστουγεννιάτικα στολίδια θα έχει το καλύτερο δείπνο της ζωής του. Ξερετε γιατί; Επειδή είναι φαγητό που του αρέσει (στο 99% των παιδιών από 7 και πάνω) και επειδή είστε κι εσείς μαζί του!

Αγοράστε χριστουγεννιάτικα ποτήρια, πιάτα και πηρούνια. Στολίστε τα φαγητά σας με τοματίνια (τομάτες τσέρι), ζητήστε από το παιδί σας και από τον/την σύντροφό σας να μαγειρέψει μαζί σας (να ανακατεύει την κατσαρόλα ή να κρατάει το βάζο με τους ξηρούς καρπούς).

Κάντε εύκολα φαγητά που έχουν χαμηλό δείκτη αποτυχίας και δώστε τους χριστουγεννιάτικες ονομασίες: π.χ.: τα μούσια του Αι Βασίλη (μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα).

Αγοράστε χριστουγεννιάτικες φόρμες και κάντε ένα κέηκ σε σχέδιο έλατου ή άστρου.

Οι κουραμπιέδες είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ. Απλά μπισκότα αμυγδάλου είναι με άχνη ζάχαρη. Κάντε τα μόνοι σας.

Θα περάσετε πολύ καλύτερα από το να είσασταν στον καναπέ και στην τηλεόραση.

Θα περάσετε πολύ καλύτερα από το να είσασταν στριμωγμένοι σαν τα βόδια σε ένα κέντρο.

Φέτος περάστε καλά: μαγειρέψτε τα Χριστούγεννα. Ακόμη και αν είστε μόνοι στη ζωή. Μαγειρέψτε για τον εαυτό σας.