ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Η Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία στο FB


Απέκτησε παρουσία στο FB η Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία.
https://www.facebook.com/#!/ellinikigastronomikietaireia

Ελληνική Γαστρονομική Εταιρεία

Σκοποί της «Ελληνικής Γαστρονομικής Εταιρείας» είναι:

• Η προώθηση της ιδέας ότι η ελληνική διατροφή και η γαστρονομία αποτελεί μέρος της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας
• Η ανάληψη πρωτοβουλιών για το σεβασμό ενός πολιτισμού π...
ου θα σέβεται τις διαφορετικές γαστρονομικές συνήθειες.
• Η προώθηση της ιδέας ότι η γαστρονομία και η ποιοτική τοπική «κουζίνα» είναι σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχθούν.
• Η ενημέρωση των πολιτών για ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα και για ποιοτικά κρασιά.
• Η σύνδεση του ποιοτικού φαγητού και κρασιού με την τοπική ανάπτυξη και τον τουρισμό
• Η προώθηση της ιδέας ότι το καλό φαγητό, το καλό κρασί, η καλή παρέα και η γευστική απόλαυση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων.
• Η ανάδειξη παραδοσιακών τοπικών γεύσεων και προϊόντων κυρίως από τη χώρα μας αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.
• Η ανάπτυξη όλων των εκφάνσεων του πολισμού, αλλά και η σύνδεση τους με την γαστρονομία
• Η ανάδειξη της ιστορίας του οίνου και του φαγητού μέσα στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά και η σύνδεση του
• Η προσπάθεια να συμμετέχουν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι στο αγαθό του πολιτισμού και της γαστρονομίας, χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.
• Η ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας που θα προάγει τη συνειδητοποίηση του πολίτη ως ενεργού μέλους της κοινωνίας μας.