ΒΑΘΜΟΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)Όταν ψήνουμε κρέας στη σχάρα (κάρβουνο, ρεύμα, γκάζι) εκθέτουμε το τρόφιμο (κρέας, ψάρι, λαχανικό) απ' ευθείας στην επίδραση της φωτιάς σε διάφορα στάδια ψησίματος. Ποια είναι αυτά;
ΣΕΝΙΆΝ. Μέτριο προς ωμό. Γρήγορο ψήσιμο (χρονικά). Εσωτερικά το κρέας είναι ωμό και χλιαρό στο μέσον. Εξωτερικά έχει μία κρούστα και όταν το πιέσεις βγάζει αίμα (οι γυναίκες το καταχαίρονται και το στέλνουν πίσω για ψήσιμο).
ΑΠΟΥΆΝ. Μέτριο προς καλοψημένο. Αρκετά σιγανό ψήσιμο γύρω - γύρω. Η κρούστα πρέπει να είναι αρκετά ψημένη. Όταν το πιέζουμε βγάζει υγρά, ίσως και λίγο αίμα.
ΜΠΙΕΝ ΚΟΥΉ. Καλοψημένο. Πολύ σιγανό ψήσιμο. Το κρέας δεν είναι ροζ πουθενά. Αν το πιέσουμε είναι σκληρό και βγάζει καθαρό υγρό. |