ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυθεντική, πολίτικη, πλούσια γεύση


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 39218 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 691 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
125γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 αυγά (Μ-L)
250γρ. ζάχαρη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Xυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλουρί
 
Για την επικάλυψη:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα ή σοκολάτα
 
Πως το κάνουμε:
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ.
Ρίχνουμε το μίγμα στο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και μόλις αφρίσει το προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά (χωρίς μίξερ) μέσα στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα καλά (και εδώ δεν χρησιμοποιούμε μίξερ).
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Τυλίγουμε το "φλουρί" σε αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 40 - 50 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε, βουτώντας το στο κέντρο του γλυκού.
Αν βγει καθαρό, τότε το γλυκό είναι έτοιμο.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Με την κανέλα σχηματίζουμε πάνω από την άχνη τον αριθμό της χρονιάς.
Αν θέλουμε να κάνουμε τον αριθμό με σοκολάτα λίωνουμε τη σοκολάτα και με την βοήθεια ενός λεπτού κορνέ γράφουμε πάνω σε λαδόκολλα τους αριθμούς.
Όταν κρυώσει και στερεοποιηθεί η σοκολάτα, μεταφέρουμε τους αριθμούς πάνω στη βασιλόπιτα.
Οι περισσότεροι που εκτύπωσαν αυτή τη συνταγή εκτύπωσαν και τις συνταγές:
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Κουραμπιέδες κλασικοί
ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΠΟ

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ


ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ...

Ο ΜΠΑΦΟΣ; ΟΧΙ ΒΡΕ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑΝ ΤΗ ΡΟΔΟ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΣΦΑΛΗ


VIVA LA EVOLUCION

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ...η ποια;


ΚΑΛΑ! ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΣΣΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ

όχι παίζουμε!


ΘΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ;

ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


NOVA
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΜΟΥ ΦΟΒΩΝ
Ο Γιάννης Ξανθούλης ανακαλύπτει μια πλευρά της Πόλης που δεν γνώριζε ...και μας το περιγράφει


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΚΤΟΡΑ
Οι δρόμοι της ευτυχίας


ΜΑΝΙΕΣ, ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΙΡΑΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΜΟΣ


ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διπλή απόλαυση


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
...και θυμόμαστε για ποιο λόγο ο Βουτσάς είχε μια σακούλα με φουντούκια για την πρώτη νύχτα του γάμου


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Κρίμα που δεν υπάρχουν μανταρίνια όλο το χρόνο


ΤΟ ΣΟΚΟ-ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
Ένα στρούντελ σοκολάτα που είναι έτοιμο για ψήσιμο σε 10 λεπτά.


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Γλυκά παξιμάδια πολυτελείας


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
Εκρηκτικά αρώματα