ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

Τέλεια κρέπα, κάθε στιγμή και βάζουμε μέσα ό,τι θέλουμε - ολόφρεσκο από το ψυγείο μας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6319 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.





ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

½ κούπα φρέσκο γάλα

½ κούπα νερό

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

 

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.

ΑΝ ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ μπορείτε να προσθέσετε και 1 λουβί ΒΑΝΙΛΙΑ και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

 

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.

 

ΠΩΣ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ:

Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.

Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.

Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.

 

Η συνταγή είναι για 8 κρέπες, για να καταλάβετε πόσο πρέπει να ρίξετε.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Αμέσως βάζουμε ένα καπάκι κατσαρόλας στο τηγάνι (για να ψήνεται και από πάνω) για 20 δευτερόλεπτα. Μην το δοκιμάσετε στην πρώτη σας κρέπα. Θα την κάψετε. Θέλει εμπειρία η χρήση του καπακιού, αλλά επιταχύνει το ψήσιμο.

 

Παρατηρήστε ότι η κρέπα ψήνεται σιγά - σιγά. Με μια σπάτουλα ανασηκώστε τη μια γωνία. Άμα έχει ροδίσει λίγο, είναι έτοιμη για γύρισμα, οπότε τη γυρίζουμε.

Στη δεύτερη πλευρά χρειάζεται λιγότερο χρόνο, οπότε προσέξτε.

 

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, βάζουμε τα υλικά πάνω στην κρέμα για να ζεσταίνονται.

Σε χρόνο μικρότερο από την πρώτη πλευρά, η κρέπα θα έχει ψηθεί και από κάτω. Τη διπλώνουμε είτε στη μέση είτε σε φάκελο (στα τρία: λίγο από τι μια πλευρά, λίγο από την άλλη) και τη βγάζουμε με τη σπάτουλα και τη βάζουμε στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε με ό,τι θέλουμε.

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ!!!

Μου θυμίζει κάτι γιαγιάδες που δεν τρώνε ψάρια επειδή τρώνε λέει ναυαγούς!


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ G.I. JOE RETALIATION

Τι κάνουν οι παράνομοι και την κατεβάζουν σε άριστη ποιότητα με ελληνικούς υπότιτλους


ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...Ή ΕΥΤΥΧΩΣ


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ...ΓΕΜΙΣΟΥΝ!


ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ MATRIX;

Πώς έχει γίνει εκείνο το σουράβλι που έπαιζε τη γκόμενα του ΝΙΟ στο MATRIX;


Βλέπει κανείς το λιοντάρι;

Ώρες ατέλειωτης αναμονής... ευτυχώς το λιοντάρι είναι χορτάτο!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


SEX & FOOD
Ψάχνοντας για το ελιξίριο του έρωτα και της ηδονής


ΒΟΥΛΙΜΙΑ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ


ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»


ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
Βιολογικές αρχές ατομικής ψυχολογίας


ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑ, ΜΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ
Βραβειο αναγνωστών 2008 (ΕΚΕΒΙ - ΕΡΤ)