ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

Τέλεια κρέπα, κάθε στιγμή και βάζουμε μέσα ό,τι θέλουμε - ολόφρεσκο από το ψυγείο μας


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6396 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.





ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

½ κούπα φρέσκο γάλα

½ κούπα νερό

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

 

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.

ΑΝ ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ μπορείτε να προσθέσετε και 1 λουβί ΒΑΝΙΛΙΑ και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

 

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.

 

ΠΩΣ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ:

Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.

Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.

Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.

 

Η συνταγή είναι για 8 κρέπες, για να καταλάβετε πόσο πρέπει να ρίξετε.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Αμέσως βάζουμε ένα καπάκι κατσαρόλας στο τηγάνι (για να ψήνεται και από πάνω) για 20 δευτερόλεπτα. Μην το δοκιμάσετε στην πρώτη σας κρέπα. Θα την κάψετε. Θέλει εμπειρία η χρήση του καπακιού, αλλά επιταχύνει το ψήσιμο.

 

Παρατηρήστε ότι η κρέπα ψήνεται σιγά - σιγά. Με μια σπάτουλα ανασηκώστε τη μια γωνία. Άμα έχει ροδίσει λίγο, είναι έτοιμη για γύρισμα, οπότε τη γυρίζουμε.

Στη δεύτερη πλευρά χρειάζεται λιγότερο χρόνο, οπότε προσέξτε.

 

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, βάζουμε τα υλικά πάνω στην κρέμα για να ζεσταίνονται.

Σε χρόνο μικρότερο από την πρώτη πλευρά, η κρέπα θα έχει ψηθεί και από κάτω. Τη διπλώνουμε είτε στη μέση είτε σε φάκελο (στα τρία: λίγο από τι μια πλευρά, λίγο από την άλλη) και τη βγάζουμε με τη σπάτουλα και τη βάζουμε στο πιάτο.

Πασπαλίζουμε με ό,τι θέλουμε.

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΙΔΕΑ MARKETING

Η κούπα αυτή ψηφίστηκε ως η χειρότερη ιδέα του 2012 σε συνέδριο marketing!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΔΕ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ...

Α, ρε Μητσοτάκη!


ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ


ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ...

ΜΗ ΓΕΛΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ!


Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΙΛΗΣΕ: ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΑΤΩΝΕΙΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΕΡΑΤΩΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος


ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙ ΑΓΡΙΟΥΣ
ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ


Ο ΨΙΘΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Πεταλούδα Papillio Sophia


ΤΡΟΦΕΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η κατάρριψη πολλών μύθων γύρω από το τι κάνει καλό και τι όχι


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΜΟΥ ΦΟΒΩΝ
Ο Γιάννης Ξανθούλης ανακαλύπτει μια πλευρά της Πόλης που δεν γνώριζε ...και μας το περιγράφει