ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Ενα χειμωνιάτικο πιάτο γεμάτο μυρωδιές


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7902 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 195 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
(για 4 μερίδες)

1 άσπρο λάχανο, μεσαίου μεγέθους
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
500γρ. χοιρινό κρέας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι κρασί
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι - πιπέρι (μαύρο)
 
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και, μόλις ξανθύνει, σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο ψιλοκομμένο, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1, περίπου, ώρα, μέχρι να μείνει με το λάδι.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!