Τι θα χρειαστούμε:
Για τη μους:
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 κρόκοι
35 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ανθόνερο
80 γρ. ζάχαρη
5 λουκούμια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο:
100 γρ. σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. μέλι
Για το σιρόπι:
150 γρ. νερό
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανθόνερο
Έτοιμο παντεσπάνι με 3 δίσκους
Πως το κάνουμε:
Για τη μους:
Λιώνουμε τη σοκολάτα, χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για δυο λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Στη βάση βάζουμε το παντεσπάνι και το βρέχουμε με 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε 1/3 από τη μους μας.
Το αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα και στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο από πάνω.
Τη συνταγή μας την έστειλε η Πένυ από Άνω Πατήσια