Τι θα χρειαστούμε:
Μπισκότα που τα φτιάχνουμε από εδώ ή αγοραστά cookies
3 κ.σ. βούτυρο
350 γρ ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από 2 - 3 λεμόνια (ανάλογα το πόσο ξυνά είναι)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνας
Πως το κάνουμε:
Βγάζουμε το βούτυρο έξω για να μαλακώσει.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε 2 φύλλα ζελατίνας σε ένα ποτήρι νερό.
Σπάμε 10 μπισκότα τύπου cookies (http://www.chocosplash.gr/chocolate.php?chocid=117) στο μούλτι ή στο γουδί και τα ανακατεύουμε καλά με 3 κουταλιές της σούπας ζεστό βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μάζα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό βαθύ ταψάκι (18 εκατοστά διάμετρο) και απλώνουμε στα τοιχώματά του τη "ζύμη" μπισκότων.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε 350 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα με το χυμό 2 ή 3 λεμονιών στη γρήγορη ταχύτητα για 2 λεπτά. www.chocosplash.gr
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε στον κάδο μαζί με 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αν έχει κρυώσει, η ζύμη (σαν βάση τάρτας είναι τώρα) βγαίνει εύκολα από το ταψί. Προσέξτε να μην τη σπάσετε. Αν δείτε ότι σπάει, αφήστε την μέσα στο ταψί.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη ζύμη, το ισιώνουμε στην επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού, ξύσμα σοκολάτας ή όποιο σιρόπι μας αρέσει.