Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
2 αυγά
100γρ κουβερτούρα
100γρ ζάχαρη
100γρ βούτυρο
100γρ καρύδια ψιλοκομμένα
30γρ μπισκότο αλεσμένο σκόνη
50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος
1φλιτζανάκι εσπρέσο ή 1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ διαλυμένο σε 1φλιτζανάκι νερό
4 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. άχνη
Για την επικάλυψη
100γρ κρέμα γάλακτος
200γρ κουβερτούρα
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στα αυγά την λιωμένη σοκολάτα, το μπισκότο, τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα καλά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί (20 x 30) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.
Όταν μαλακώσει η ζελατίνα την διαλύουμε στον ζεστό καφέ και τον ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στη βάση του brownie.
Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα φτιάχνουμε την γκανάζ :
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.