Υλικά Δημιουργίας
Για τη βάση
250 γρ μπισκότα digestive
2 κ.σ. βούτυρο
½ φλτζ αμύγδαλόψιχα
Για τη γέμιση
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 με 1½ κούπες κρέμα γάλακτος (ανάλογα με το γούστο σας)
3 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ λευκή σοκολάτα γάλακτος
3 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για την επικάλυψη
2 μπανάνες
Φλούδες σοκολάτας
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την αμυγδαλόψιχα.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και ψήνουμε τη βάση στους 200ο Κελσίου για 5 - 8 λεπτά.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά, να γίνει σαν γιαούρτι.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα, το χυμό και τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε την γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 3 τουλάχιστον ώρες.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με ροδέλες μπανάνας και φλούδες σοκολάτας.