ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Ντολμαδάκια με άρωμα καλοκαιρινής Έλλάδας


Ανήκει στην κατηγορία: VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9064 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 92 φορές.




    ;

Τι θα χρειαστούμε:
500 - 600 γραμμάρια φύλλα από μαύρο λάχανο ή λαχανίδες
1 ½ κούπα ρύζι νυχάκι
½ κούπα πλιγούρι
½ κούπα λιαστές ντομάτες
6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο άνηθο
Μερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (αλλιώς 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή)
½ κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τα πολύ καλά πλυμμένα φύλλα από το λάχανο και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να μπορούμε να τα γεμίσουμε εύκολα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση όπου ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και τις ντομάτες και τα ανακατεύουμε με το ρύζι και το πλιγούρι.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα για να μπορούμε να τα τυλίξουμε.
Γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγη από τη γέμιση και το τυλίγουμε σφιχτά.
Βάζουμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα το ένα κοντά στο άλλο και σε στρώσεις.
Τοποθετούμε πάνω στην τελευταία στρώση ένα πιάτο (πορσελάνινο όχι πλαστικό ή άλλο υλικό) και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45, περίπου, λεπτά.
Αν στο ενδιάμεσο τελειώσει το νερό συμπληρώνουμε με άλλο.
Σερβίρονται με σάλτσα αυγολέμονο ή γιαούρτι.

Σημείωση: τα πολύ μικρά φύλλα ή τα σκισμένα τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας κάτω από τα ντολμαδάκια.
Αν είναι πάρα πολλά μπορούμε να βάλουμε και κάποια από αυτά πάνω από την τελευταία στρώση, κάτω από το πιάτο.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos
Para Bellum www.oxigono.gr

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ 4 (doggie style)

Κορίτσια, αυτός είναι ο σωστός τρόπος που δίνει καλύτερα αποτελέσματα και εισόδου και οπτικά.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΕΤΟΣ

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ


ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ!

..θα βρεις όλα τα καλά παιδιά!


BOOKING.COM, ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ 1,5 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

Σε τι διαφέρει ο εκβιασμός ενός ληστή από τον εκβιασμό ενός Θεού;


ΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
Ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής


ΝΗΡΟΝ ΥΔΩΡ
Μία εικαστική βόμβα στα λιμνάζοντα νερά του καλλιτεχνικού παρόντος


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
Μυθιστόρημα που ανακατεύει το όνειρο με την πραγματικότητα


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Οι πρώτες σελίδες: σκοτεινά συναισθήματα που έρχονται στο φως, μια εξομολόγηση πριν το τέλος

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Πολύ γλυκό, προσοχή στα δόντια


ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Το δίλλημα είναι αν πρέπει να φαγωθεί με παγωτό ή σκέτη


ΣΟΚΟΜΑΦΙΝΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ασπρόμαυρη απόλαυση


ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA)
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη