Εσκαλοπίνια με ρύζιΝόστιμη συνταγή για καλοφαγάδεςΑνήκει στην κατηγορία: ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7795 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 208 φορές.
|
![]() |
|
![]() 200γρ. ρύζι μακρύκοκκο 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 ποτήρι κρασί (κόκκινο) 100γρ. κρέμα γάλακτος Αλεύρι Αλάτι, πιπέρι (λευκό) Πως το φτιάχνουμε: Αγοράζουμε εσκαλοπίνια μοσχαρίσια από κυλότο ή φιλέτο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Μετά τα αλευρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα σε κάθε τους πλευρά ρίχνουμε το κρασί. Μόλις το κρασί γίνει το μισό στην ποσότητα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο, μόλις λιώσει καλά ρίχνουμε το ρύζι (200γρ.) και το σωτάρουμε (ίσα που να "ρουφήξει" το βούτυρο). Ρίχνουμε 1½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 με 20 λεπτά (ό,τι γράφει η συσκευασία του ρυζιού). |
|
ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!! | |||
|
|||
|