Υλικά Δημιουργίας
Για τη βάση
250 γρ μπισκότα digestive
100 γρ βούτυρο
1 κ.σ. κακάο άγλυκη
½ φλτζ φουντούκια αλεσμένα
Για την κρέμα
500 γρ τυρί τύπου φιλαδέλφεια
2 φλτζ κρέμα γάλακτος
125 γρ σοκολάτα γάλακτος
Καλλιτεχνική Δημιουργία
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το κακάο και τα φουντούκια.
Σε μια φόρμα με τσέρκι απλώνουμε τη βάση από τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 10 -15 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σε αυτή την σοκολάτα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όσο κρυώνει χτυπάμε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν.
Τα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα με τη σοκολάτα και ρίχνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
Αφήνουμε το cheese cake στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.