ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Νόστιμο, φρέσκο και πάνω από όλα υγιεινό


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 43323 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 685 φορές.





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Τα "μη λευκά" ψωμιά δεν αποτελούνται από 100% διαφορετικό αλεύρι αλλά από μίγμα λευκού αλευριού και ενός δεύτερου που του δίνει το χαρακτηριστικό του όνομα (καλαμποκόψωμο, ολικής άλεσης κ.λπ.). Για ένα καλό ποιοτικά ψωμί το λευκό αλεύρι δεν πρέπει ποτέ να είναι κάτω από το 50% της ποσότητας το αλευριού.
Τι θα χρειαστούμε:
300γρ. χλιαρό νερό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι τσίπουρο
 
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε στο μίξερ τούς σπιράλ αναδευτήρες (αυτούς που μοιάζουν με ανοιχτήρι φελλού).
Ζεσταίνουμε πολύ ελαφριά το νερό (για να μην σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς).
Το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε για ένα λεπτό και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει σε μέρος προφυλαγμένο από το κρύο.
Ξεκινάμε το μίξερ (αναδευτήρες ζύμης) στη φουλ ταχύτητα και ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο, μετά τα αλεύρια και τέλος το αλάτι και 1 σφηνάκι τσίπουρο.
Η ζύμη ΔΕΝ πρέπει να κολλάει. Αν κολλάει έστω και ελάχιστα προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Μην ρίξετε νερό. Ακόμη και αν τρίβεται η ζύμη, δεν πειράζει. Οι αναδευτήρες πρέπει να ξεκολλάνε εύκολα και να βγουν σχεδόν καθαροί.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε σε μέρος προφυλαγμένο από το κρύο.
Στα 25 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε στον πάτο του έναν πήλινο κεσέ γεμάτο νερό.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. 5 λεπτά μετά παίρνουμε το ζυμάρι και το βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα στο σχήμα που μας αρέσει. Το σχήμα αλλάζει την ποσότητα κόρας (καρβέλι, φρατζόλα, μικρές μπάλες κ.λπ.)
Βάζουμε το ταψί στην δεύτερη από κάτω σχάρα (όχι στην τελευταία αλλά στην πρότελευταία).
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά (στα 35 το ελέγχεις). Είναι έτοιμο όταν θα αρχίσει να παίρνει χρώμα και όταν το χτυπάς με ένα κουτάλι πάνω στην κόρα κάνει ντουπ - ντουπ.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο ΔΕΝ το αφήνουμε στο ταψί κι ας έχει από κάτω τη λαδόκολλα. Το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα αλλιώς θα μαζέψει υγρασία από κάτω και θα μουσκέψει.

Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο 5 λεπτά (χτύπημα μαγιάς, ζύμης και βάλσιμο - βγάλσιμο στο φούρνο). Θα λερώσουμε μόνο ένα κουτάλι, το μπολ και τους αναδευτήρες του μίξερ. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το φρεσκοψημμένο ψωμί.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ...

...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ;


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ SEXY ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΘΑ ΠΕΙ: Ω ΤΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ - Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ


Ήξερες ότι κάθε χρόνο μένουν 5 αντικείμενα...

...μέσα στο σώμα ασθενών που εγχειρίζονται στην Ελλάδα;


ΤΟ STATUS ΣΤΟ FB ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Κοινοποίησε τώρα ότι αγαπάς τον Θεό αλλιώς θα πας στην Κόλαση


ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ α

Μπορείς να το βρεις σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

...ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion


ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ


ΒΟΥΛΙΜΙΑ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ


ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ
Έξυπνη εθνικιστική προπαγάνδα


ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Λογοτεχνικό έργο ή μια προφητεία;


Η ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
Υπάρχουν μαγικά πλάσματα μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπουλη;