ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Μια δροσερή απόλαυση που θα σας καταπλήξει


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4474 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 82 φορές.



    ;
     ;

Τι θα χρειαστούμε:
2 πακέτα σαβαγιάρ (έχουν όλα σχεδόν τα super market)
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουτί σαντιγί
 
Πως το κάνουμε:
Φτιάχνουμε το 1 φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά.
Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το πρώτο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Το ζελέ που θα περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει. 
Αφού πήξει το βγάζουμε και με ένα πιρούνι (ή μαχαίρι) το θρυμματίζουμε και το ανακατεύουμε με τη μισή από τη σαντιγί. Αυτό το μίγμα σαντιγί-ζελέ το αλείφουμε πάνω στη στρώση από σαβαγιάρ.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά. Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το δεύτερο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα πάνω από τη σαντιγί με το ζελέ έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Όσο ζελέ περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο αλλά δεν το αφήνουμε να πήξει γιατί το θέλουμε να είναι λίγο ρευστό (ούτε πηχτό - ούτε νερό). Αλείφουμε τη μισή σαντιγί που περίσσεψε πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω το ζελέ. 
το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει οριστικά το ζελέ. 
Είναι πεντανόστιμη, εύκολη και δροσερή.
 
Σημείωση: Αν δεν τη φάτε την ίδια μέρα, διατηρήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην απορροφήσει τις οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
 
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Τσιπιδου Ροδουλα από τη Δράμα.

 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



Para bellum
Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΑΣΚΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ


ΙΩ ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

4 από τους 60+ δορυφόρους του Δία. Απολαύστε ομορφιά


ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΖΙΛΑ

ΝΑΙ, ΚΑΛΑ, ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!


ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή IPHONE; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

Μου περισσεύουν 800 ευρώ, να τα δώσω για φαγητό 2+ μηνών ή να πάρω iphone;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΒΑΡΟYΦΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΟΚ

Δεν κάνουμε πλάκα!


OΥΨ! ΕΡΑΨΑ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΑΠΟΔΑ

Να μια αστεία αμφίεση για τα χριστούγεννα

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΥΤΥΧΙΑ
Πώς να τη βρεις και να την κρατήσεις


ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΡΟΝΟ
Με τα μάτια μισόκλειστα το τέρας σήκωσε τα άκρα του προς τον ουρανό μέσα σε ένα νεύμα ικεσίας...


Η ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
Υπάρχουν μαγικά πλάσματα μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπουλη;


ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ
Ένα μικρό βιβλίο για τα μεγάλα θέματα της ζωής


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ
Ίσως το καλύτερο έργο του Μπορίς Βιαν

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Ένας σοκολατένιος κορμός με άρωμα καφέ


ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ
Δροσερά σοκολατάκια φρούτου με καρύδα


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ
Τα φουντούκια και το κουάκερ πρέπει να είναι στη διατροφή μας


ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Όταν τα παιδιά επιμένουν να βοηθήσουν στην κουζίνα


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τρώγεται, κολλάει τα πάντα και είναι λευκή (ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε)


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Όλο το άρωμα των πορτοκαλιών μέσα σε ένα τρουφάκι