ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΨΩΜΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

Τέλειο και υγιεινό


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 11466 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 58 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
300 γρ. χλιαρό νερό
200 γρ. αλεύρι σίκαλης ψιλοκομμένης
300 γρ. αλεύρι δυνατό τύπου 70%
50 γρ. ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 
30 γρ. λευκό κρασί
12 γρ. νωπή μαγιά
10 γρ. αλάτι
7 γρ. ζάχαρη
6 γρ. Βύνη
Σπόροι για να κολλήσουμε στην εξωτερική επιφάνεια
 
Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το νερό στους 25 βαθμούς, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τα υγρά και τέλος τα στερεά και ζυμώνουμε 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για 40 λεπτά στους 25 βαθμούς κελσίου.
Ζυμώνουμε με το χέρι και κόβουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια (150 γραμμάρια το καθένα περίπου) τα οποία τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια.
Με ένα καθαρό βρεγμένο ψιλό σφουγάρι βρέχουμε τα μπαλάκια ή καλύτερα αφήνουμε το σφουγγάρι κάτω και κυλάμε τα μπαλάκια επάνω του και μετά τα κυλάμε σε ένα πιάτο με τους σπόρους για να κολλήσουν επάνω τους. 
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας (ένα στη μέση και πέντε περιμετρικά).

Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε και ένα ρηχό ταψί με νερό για να έχουμε υγρασία.
Κάποιοι φούρνοι έχουν ειδικό σύστημα για ζύμες. Προτιμήστε το


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΝΟΝΑΣ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ...

..ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ GOOGLE NEWS ...και όχι μόνο

Το 99% των sites ξεφτιλίστηκαν ...ξανά


ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΩΣ ΠΗΡΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΞΕΡ;

Ένα δράπανο μπαταρίας και ένα ψαλίδι ...κάνουν το τέλειο μίξερ!


ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;

...και τι κάνουν οι άλλοι


ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΑΜΑ
Η διαμονή στο νησί απαιτεί καλή αίσθηση του χιούμορ και ελεύθερο πνεύμα.


ΟΝΕΙΡΑ
Η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου ...την ομιλείτε;


ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ
Για παιχνιδιάρηδες εραστές, τρομαγμένους άντρες και μελαγχολικές γυναίκες


ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΘ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ
Παραμύθια για μικρούς μάγους και μάγισσες


ΦΩΝΕΣ
Τα γραπτά που μιλάνε στις ψυχές μας


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)