Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις φακές.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
Βάζουμε τις φακές να βράσουν.
Μόλις πάρουν μια βράση αδειάζουμε το νερό.
Ξαναβάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα μαζί με το ντοματοχυμό, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, τη ρίγανη και το καρότο κομμένο σε ροδέλες ή τετραγωνάκια.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
Όταν βράσουν οι φακές τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρονται κρύες ή ζεστές. Είναι το ίδιο νόστιμες!
Χρησιμοποιούμε καρότο για μύτη και μάτια, ντομάτα για χείλια και κάπαρη για κόρη ματιών.