Τι θα χρειαστούμε:
-
180 γρ. Σόγια
-
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
-
50 γρ. φυστικέλαιο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
20 σουβλάκια κοτόπουλο
-
Πιπέρι
-
Κύμινο
-
Αλάτι
-
Πάπρικα
-
Σκόνη μουστάρδας
-
1 μεσαίο κρεμμύδι
-
100 γρ. φυστικοβούτυρο
-
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική (η κλασική)
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
ηλιέλαιο
-
1 φλυτζάνι νερό
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 150 γραμμάρια σόγιας, 150 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας, 50 γραμμάρια φυστικέλαιο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη μουστάρδας και κύμινο.
Με τη μαρινάδα αυτή περιχύνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα φυστικιού.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 1 μεσαίο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόδο σκόρδο ψιλοκομμένα. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (ξανθίσουν).
Προσθέτουμε 100 γραμμάρια φυστικοβούτυρο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 30 γραμμάρια σόγια και 1 μικρό φλυτζάνι νερό (όχι κούπα).
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Μόλις δέσει προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ με αέρα και από τις δυο μεριές.
Όταν τα βγάλουμε τα βουτάμε στη σάλτσα που φτιάξαμε. Έτοιμα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
|