ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Η αυθεντική καταλανική κρέμα έχει άρωμα λεμονιού…αλλά και το πορτοκάλι της δίνει θεϊκή γεύση.


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5877 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 170 φορές.


Para Bellum




Τι θα χρειαστούμε:
1 λίτρο (κιλό) φρέσκο γάλα
Τριμμένη φλούδα από 5 πορτοκάλια
6 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζουμε το γάλα μαζί με τις τριμμένες φλούδες και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα και στη συνέχεια το ξαναβράζουμε για 10 λεπτά.
Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να ψηθούν μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 4-5 κουταλιές από το γάλα και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Αλλάζουμε σκεύος την κρέμα και την ψήνουμε σε μπεν μαρί για 20 λεπτά.
Βάζουμε την έτοιμη κρέμα σε φόρμες και την αφήνουμε να κρυώσει για 3 -4 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη την οποία καίμε με ένα φλόγιστρο ή βάζουμε τις φόρμες σε δυνατό γκριλ να λιώσει και να καεί η ζάχαρη.

 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


    ;

Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Δες τι βλέπει το μάτι σου, μόνο και μόνο επειδή φοράνε δίχρωμα μπατζάκια


ΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ;

...μα πώς αλλιώς; Στέλνοντάς του καρκίνο. Δεν ξέρει αν είναι πιστό. Έτσι στέλνει τον καρκίνο για να μάθει.


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ...

...ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ

...έτσι εξηγούνται όλα!


IOY IOY ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ 2 ΤΥΡΑΝΟΣΑΥΡΟΥΣ;

...ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΕΝΑ ΠΕΠΟΝΙ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΗΡΟΝ ΥΔΩΡ
Μία εικαστική βόμβα στα λιμνάζοντα νερά του καλλιτεχνικού παρόντος


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας


ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
Αν δεν ήταν Λιβάνης θα μπορούσε να ήταν Βίπερ Νόρα


ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΡΕ
Όταν ένας αθλητικογράφος ...γράφει!


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ
Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης


ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΕΣ
Μικρές ιστορίες του κόσμου και της καθημερινότητας

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


CHEESE CAKE ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Ή μήπως εκμέκ με κρέμα cheese cake


ΕΥΚΟΛΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΡΟΦΗΜΑ)
Κάντε το παιδί σας χαρούμενο σε ένα μόνο λεπτό!


ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η τέλεια γευστική απόλαυση


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Ένα κέικ για όλες τις ώρες


ΠΑΣΤΕΛΙ
Η πιο εύκολη συνταγή


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα ταξίδι στον κήπο με τις πορτοκαλιές