1 βανίλια
½ φλτζ ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 και 1/5 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλτζ κουβερτούρα σε σταγόνες
50 γρ κουβερτούρα
Κουβερτούρα για την επικάλυψη
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε στο μίξερ τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μίγμα και το απλώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 -20 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά.
Λιώνουμε τα 50 γραμμάρια κουβερτούρα.
Σπάμε τα μπισκότα σε θρύψαλα και τα αναμιγνύουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.
Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού (αν τα κάνετε μεγαλύτερα δεν θα στέκονται στο ξυλάκι) και μπήγουμε ξυλάκια για σουβλάκια.
Αφήνουμε τις μπάλες στο ψυγείο όπως είναι για τουλάχιστον μισή ώρα για να σφίξουν.
Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τα γλειφιτζούρια.
Αν χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα μπορούμε να ρίξουμε μέσα χρώμα ζαχαροπλαστικής και να τη χρωματίσουμε.
Αν θέλουμε περνάμε τα γλειφιτζούρια μετά την κουβερτούρα σε χρωματιστή τρούφα.
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Μάγια Νικολά, από Χαλάνδρι
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑ:
ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Της Maya Nikola
Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με πληρωμή μέσω PAYPAL
|
|
 |