ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΚΑ (ΚΑΦΕ) ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Σλουρπ! Ξέρετε ότι μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ με αυτήν τη συνταγή;

Τι θα χρειαστούμε:

330 γρ. ζάχαρη 

120 γρ. φρέσκο γάλα

70 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο

1½ κ.γ. γλυκόζη

1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (τύπου νες)

40 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε κακάο)

½ φλτζ. ψίχα καρυδιού

1 λουβί βανίλια

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοπανάμε ελαφριά την ψίχα καρυδιού έτσι ώστε να είναι μέτρια κομμένα -ούτε χοντρά - ούτε αλοιφή!

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα την σοκολάτα και μετά τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον καφέ, 1 λουβί βανίλια, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ανακατευτεί καλά, να έχουν λιώσει όλα τα συστατικά (ομογενοποιημένο μίγμα) και να αρχίσει να βράζει. Πάντα σε σιγανή φωτιά κι ανακατεύοντας. Δεν θέλουμε να μας κολλήσει, ούτε να καεί.

Πρέπει να γίνει παχύρευστο σαν μέλι. Επειδή όμως υπάρχουν μέλια και μέλια, παίρνουμε μία κούπα νερό και στάζουμε μια σταγόνα από το μίγμα μέσα. Αν γίνει μπαλίτσα, είμαστε έτοιμοι. Αν διαλυθεί αμέσως, θέλει κι άλλο.

Όταν το μίγμα θα είναι έτοιμο το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο χωρίς να ανακατέψουμε για 1 λεπτό!!! Το βούτυρο λιώνει απο τη θερμοκρασία του μίγματος.

Μετά το 1 λεπτό ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι το μίγμα να θαμπώσει, δηλαδή να χάσει τη γυαλάδα του.

Τότε προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ψίχα καρυδιού μέτρια κομμένη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα για 10 με 20 δευτερόλεπτα.

Τώρα έχουμε 2 επιλογές:

1. Το βάζουμε σε μια μικρή φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει.

2. Το βάζουμε σε μικρά βουτυρωμένα φορμάκια της μιας δόσης.

Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί είναι έτοιμο. Αν το έχουμε βάλει σε μία φόρμα το κόβουμε με λεπτό κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες.

Εγώ προτιμώ το νο 2 όπου τα σοκολατάκια μου έχουν και διάφορα σχέδια (μαργαρίτα, ζωάκια κ.λπ.)

Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ. Προσθέστε βανίλια - βγάλτε βανίλια. Δοκιμάστε εσάνς. Αντί για για καρύδι ψιλοκόψτε γλυκό του κουταλιού! Μην το φοβάστε. Είναι μύθος ότι η ζαχαροπλαστική βασίζεται στην λεπτομέρεια και ότι αν κάνεις λάθος 1 γραμμάριο πάνε όλα κατά διαόλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάπως πως κυκλοφορεί η φήμη ότι η γλυκόζη είναι κάποιο χημικό προϊόν σταλμένο από το διάολο ή όποιο άλλο φανταστικό ον επιθυμεί την καταστροφή του κόσμου διαμέσου της διατροφής. Η γλυκόζη είναι φυσικό, φυτικό προϊόν από το καλαμπόκι. Η γλυκόζη όχι μόνο ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα σε κάθε άνθρωπο αλλά μετά το αίμα και το οξυγόνο είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΩΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...

...ΚΟΒΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!


Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΡΙΓΓΛΟΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ...


ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ... ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ

Ε, μα πια!


Επαγγελματίας φωτογράφος δέχεται επίθεση από αετό

Ο άνθρωπος πολλές φορές πιστεύει ότι είναι το αφεντικό του πλανήτη. Μέχρι να έρθει ο βασιλιάς των αιθέρων και του αλλάξει τα φώτα!


ΠΩΣ ΝΑ ROOTΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ [UPDATED]

...και έτσι να ανοίξεις απίστευτες δυνατότητες στο κινητό/tablet σου


Η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΜΕ ...ΚΑΦΕΔΕΣ

Ναι, βλέπετε τη Μόνα Λίζα με καφέδες, γάλα, καπουτσίνο και βάλε

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ
Ένας πλήρης οδηγός για τον εγκέφαλο, το νου, τα συναισθήματα και την ευφυΐα – κα πώς να τα βελτιώσετε


Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ
Κι εγώ που νόμιζα ότι ο ηττημένος είναι μόνος!


ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Ή είναι πολύ αμερικανιά ή εμένα με άγχωσε!!!


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion


ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Ποιητική συλλογή


ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Τα