Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
6 κρόκοι αυγών
1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
15 γρ. ζελατίνα
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: 200 γρ. λευκή σοκολάτα για να κάνουμε ποτήρια σοκολάτας
Πως το κάνουμε:
Το γλυκό έχει ως φορέ ένα σοκολατένιο ποτήρι. Αν το βρίσκετε μπελαλίδικο, απλά βάλτε το σε μία κούπα και μη φτιάξετε το σοκολατένιο ποτήρι.
Χρειαζόμαστε τσέρκια που να ανοίγουν (ξεκουμπώνουν). Ακουμπάμε τα τσέρκια πάνω σε λαδόκολλα.
Λιώνουμε 200 γρ. λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα πινέλο και αλοίφουμε τον πάτο και τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ τοιχώματα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και παιρνάμε άλλο ένα χέρι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μπελάς ή δεν έχετε τσέρκια που ανοίγουν; Βάλτε το γλυκό σε ποτήρι.
Ας πάμε στο γλυκό.
Χτυπάμε 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντυγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τα φύλα ζελατίνας σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό.
Βάζουμε 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ (αυτόν που κάνουμε τον φραπέ). Το χτυπάμε στο μίξερ του καφέ.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και σε ένα μπρίκι νερό τα λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 6 κρόκους αυγού και 150 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μίγμα κρέμας γάλακτος/καφέ.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και σε ένα μπρίκι νερό τα λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Η ζελατίνα έχει δροσίσει κάπως και τη ρίχνουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα.
Κλείνουμε το μίξερ.
Βγάζουμε τη σαντυγί από το ψυγείο και τη βάζουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι και μαλακές κινήσεις.
Γεμίζουμε τα καλαθάκια σοκολάτας (ή τα ποτήρια).
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρουμε με ξύσματα κουβερτούρας από πάνω ή με σιρόπι σοκολάτας.
Η φωτογραφία, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι από βιβλίο της DeAGOSTINI με τίτλο Ευκολία στην κουζίνα παγωτά και σορμπέ.