ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΟΚΑ

Ένα γλυκό ...που σε ξυπνάει

Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 

150 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)

6 κρόκοι αυγών

1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ

15 γρ. ζελατίνα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: 200 γρ. λευκή σοκολάτα για να κάνουμε ποτήρια σοκολάτας

 

Πως το κάνουμε:

Το γλυκό έχει ως φορέ ένα σοκολατένιο ποτήρι. Αν το βρίσκετε μπελαλίδικο, απλά βάλτε το σε μία κούπα και μη φτιάξετε το σοκολατένιο ποτήρι.

Χρειαζόμαστε τσέρκια που να ανοίγουν (ξεκουμπώνουν). Ακουμπάμε τα τσέρκια πάνω σε λαδόκολλα.

Λιώνουμε 200 γρ. λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα πινέλο και αλοίφουμε τον πάτο και τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ τοιχώματα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και παιρνάμε άλλο ένα χέρι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Μπελάς ή δεν έχετε τσέρκια που ανοίγουν; Βάλτε το γλυκό σε ποτήρι.

Ας πάμε στο γλυκό.

Χτυπάμε 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντυγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τα φύλα ζελατίνας σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό.

Βάζουμε  50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ (αυτόν που κάνουμε τον φραπέ). Το χτυπάμε στο μίξερ του καφέ.

Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και σε ένα μπρίκι νερό τα λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 6 κρόκους αυγού και 150 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Ρίχνουμε το μίγμα κρέμας γάλακτος/καφέ.

Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και σε ένα μπρίκι νερό τα λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Η ζελατίνα έχει δροσίσει κάπως και τη ρίχνουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα.

Κλείνουμε το μίξερ.

Βγάζουμε τη σαντυγί από το ψυγείο και τη βάζουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι και μαλακές κινήσεις.

Γεμίζουμε τα καλαθάκια σοκολάτας (ή τα ποτήρια).

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σερβίρουμε με ξύσματα κουβερτούρας από  πάνω ή με σιρόπι σοκολάτας.

 

Η φωτογραφία, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι από βιβλίο της DeAGOSTINI με τίτλο Ευκολία στην κουζίνα παγωτά και σορμπέ.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΑΓΚΩΣΩ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ...

...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

Σίγουρη και δυνατή φωτιά αμέσως


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όταν η θρησκεία χρησιμοποιεί την επιστήμη, όχι αστεία!


ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ MEGA ΤΟ 33 π.Χ.

Επί τέλους, σταυρώθηκε ο αναρχικός!


ΠΑΠΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ

...και οι ηλίθιοι γονείς του γελάνε. Αν πέσει το λαδωμένο βρέφος, εκεί να δεις κλάμα!


Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ...
Το θέατρο στο Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά
Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!


2001 ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Βιβλίο - Ταινία: σημειώσατε Χ


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Μια επιστημονική ματιά στη συμβουλευτική ψυχολογία


Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ INTERNET
Τα πάντα για το παράνομο Internet και την προστασία από τους κινδύνους του


ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Κοσμολογικές απορίες για το τι είναι ο χρόνος