ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

Ένα πιάτο για εκλεκτούς καλεσμένους σε επίσημα τραπέζια


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 9111 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 180 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό


Πως τη φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Τι θα χρειαστούμε για τη γέμιση:
1 κιλό αρνί ή κατσίκι (ψητό ή βραστό)
1 κιλό ξινομυζήθρα
3 κουταλιές της σούπας στάκα (η στάκα είναι ένα είδος αλευρόσαλτσας από καμένο βούτυρο και αλεύρι)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
 
Πως φτιάχνουμε τη γέμιση:
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μυζήθρα, τη στάκα και το βούτυρο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε δυο φύλλα, το ένα λίγο πιο μεγάλο. 
Βάζουμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί.
Βάζουμε τη μισή δόση από το μίγμα της μυζήθρας και ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπέρι και δυόσμο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το κρέας και το καλύπτουμε με τη δεύτερη δόση της μυζήθρας.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.


Πως φτιάχνουμε τη στάκα:

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε πολύ σιγανή φωτιά, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο (προσοχή: ανάλατο) και όταν λιώσει απλώνουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δεν ανακατεύουμε (παρά πολύ ελαφρά αν έχει πέσει άσχημα το αλεύρι) ούτε αφήνουμε το βούτυρο να καεί ή να ροδίσει.
Αν, μετά από λίγα λεπτά, το βούτυρο έχει πέσει πολύ και το μίγμα είναι πολύ "υγρό" απλώνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Συνεχίζουμε μέχρι το μίγμα να στεγνώσει κάπως.
Η στάκα είναι έτοιμη.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πατάτες potatoes, τομάτες tomatoes, καταρράκτες cataracts


ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ...

...ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!


ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ 5 ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΘΑ ΕΞΑΠΛΑΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΣΟΥ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ www.xtra.gr


ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ;

ΝΑΙ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ


ΠΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Είναι 20 ώρες ταξίδι. Γιατί να μην το πας ξάπλα βλέποντας ταινίες;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Όταν ένα αυτιστικό παιδί κατορθώνει να ξεπεράσει το φράγμα της σιωπής και να περιγράψει τον εαυτό του, ανοίγει ένα παράθυρο.


Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΛΕΠΤΩΝ
Η περιγραφή - ανάλυση 5 ψυχαναλυτικών κλινικών περιπτώσεων


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΛΑ
Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης


ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ
Ένας επαγγελματίας κλόουν χωρίζει και καταρρέει


ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΓΥΡΟ
Σαμπάνια με γύρο, τραγανός μπακλαβάς και μεθυστικό κοκτέιλ. ¨Οχι δεν είναι βιβλίο μαγειρικής


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων
Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...