Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
Πως τη φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Τι θα χρειαστούμε για τη γέμιση:
1 κιλό αρνί ή κατσίκι (ψητό ή βραστό)
1 κιλό ξινομυζήθρα
3 κουταλιές της σούπας στάκα (η στάκα είναι ένα είδος αλευρόσαλτσας από καμένο βούτυρο και αλεύρι)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
Πως φτιάχνουμε τη γέμιση:
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μυζήθρα, τη στάκα και το βούτυρο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε δυο φύλλα, το ένα λίγο πιο μεγάλο.
Βάζουμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί.
Βάζουμε τη μισή δόση από το μίγμα της μυζήθρας και ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπέρι και δυόσμο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το κρέας και το καλύπτουμε με τη δεύτερη δόση της μυζήθρας.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Πως φτιάχνουμε τη στάκα:
Σε ένα μικρό τηγάνι, σε πολύ σιγανή φωτιά, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο (προσοχή: ανάλατο) και όταν λιώσει απλώνουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δεν ανακατεύουμε (παρά πολύ ελαφρά αν έχει πέσει άσχημα το αλεύρι) ούτε αφήνουμε το βούτυρο να καεί ή να ροδίσει.
Αν, μετά από λίγα λεπτά, το βούτυρο έχει πέσει πολύ και το μίγμα είναι πολύ "υγρό" απλώνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Συνεχίζουμε μέχρι το μίγμα να στεγνώσει κάπως.
Η στάκα είναι έτοιμη.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ...
...ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ...
ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ...
...ΠΡΙΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!
Φυλάκιση και πρόστιμο σε μια από τις παλαιότερες επιχειρήσεις πειρατείας!!!
Η κρίση φέρνει γκρίνια. Οι μεγάλες εταιρίες ρίχνουν το φταίξιμο της κρίσης στους πειρατές
GOOGLE: ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ
ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 10% ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ: ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ
Μα είναι τόσο απλό, σαν το αυγό του Κολόμβου
ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ;
MARY ΤΡΕΙΣ ΜΑΣ
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΝΗ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ
ΠΑΙΔΙΑ - ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Πώς να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας ...και τη δική σας
ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ, Ν' ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΖΕΙΣ ...σκοπός του ταξιδιού, η πληρότητα της αγάπης.
Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΤΑ ΓΚΑΡΛΑΝ Κλασσική λογοτεχνία
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ Ευτράπελες ιστορίες από αρχαίους συγγραφείς και ανθολόγους
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΡΟΝΟ Με τα μάτια μισόκλειστα το τέρας σήκωσε τα άκρα του προς τον ουρανό μέσα σε ένα νεύμα ικεσίας...
ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!
ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA) Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη
ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Ταξίδι στη γεύση
ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ …όταν η καρυδόπιτα μπορεί να φαγωθεί με τα χέρια
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREA Τρουφάκια!
PALMIERS Τα γυαλάκια που τρώγονται
ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ Τέλεια κρέπα, κάθε στιγμή και βάζουμε μέσα ό,τι θέλουμε - ολόφρεσκο από το ψυγείο μας