ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

Ένα πιάτο για εκλεκτούς καλεσμένους σε επίσημα τραπέζια


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8967 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 180 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό


Πως τη φτιάχνουμε:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Τι θα χρειαστούμε για τη γέμιση:
1 κιλό αρνί ή κατσίκι (ψητό ή βραστό)
1 κιλό ξινομυζήθρα
3 κουταλιές της σούπας στάκα (η στάκα είναι ένα είδος αλευρόσαλτσας από καμένο βούτυρο και αλεύρι)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
 
Πως φτιάχνουμε τη γέμιση:
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μυζήθρα, τη στάκα και το βούτυρο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε δυο φύλλα, το ένα λίγο πιο μεγάλο. 
Βάζουμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί.
Βάζουμε τη μισή δόση από το μίγμα της μυζήθρας και ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπέρι και δυόσμο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το κρέας και το καλύπτουμε με τη δεύτερη δόση της μυζήθρας.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.


Πως φτιάχνουμε τη στάκα:

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε πολύ σιγανή φωτιά, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο (προσοχή: ανάλατο) και όταν λιώσει απλώνουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δεν ανακατεύουμε (παρά πολύ ελαφρά αν έχει πέσει άσχημα το αλεύρι) ούτε αφήνουμε το βούτυρο να καεί ή να ροδίσει.
Αν, μετά από λίγα λεπτά, το βούτυρο έχει πέσει πολύ και το μίγμα είναι πολύ "υγρό" απλώνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Συνεχίζουμε μέχρι το μίγμα να στεγνώσει κάπως.
Η στάκα είναι έτοιμη.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Ο ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΣΟΥ ΛΑΔΙ;

Μπορεί και παραμπορεί! Όμως απαγορεύεται!


ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΛΕΥΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ!


ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η δεύτερη, δεν είναι η δέκατη φορά. Έχουμε χάσει το λογαριασμό!


ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Ο,ΤΙ

Είναι αλήθεια! Εσύ θα το διακινδυνεύσει να το γράψεις ΟΤΙ;


ΚΑΛΟ ΚΡΟΝΙΑ ΕΛΑΝΤΑ!

ΑΛΟΝΤΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟ ΓΚΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πήγαν και έβαψαν τα ΚΑΦΑΟ έτσι ώστε να μοιάζουν με παπάδες και καλόγριες! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΑΜΑ
Η διαμονή στο νησί απαιτεί καλή αίσθηση του χιούμορ και ελεύθερο πνεύμα.


ΛΙΒΗΘΡΑ
Ερωτικό - αστυνομικό μυθιστόρημα


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ
Εικονογραφημένο βιβλίο ψυχολογίας για ενήλικες.


ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΘΕΪΚΟ ΔΕΛΕΑΡ
Τι είπε ο Γερμανός για τη σοκολάτα;


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ… ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΛΑΙΝΕ
Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τα δυο φύλα


INGLORIOUS BASTERDS
Το σενάριο της ταινίας