ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)Ποιος είπε ότι τα σκορδάτα φαγητά είναι ελληνικό ή ανατολίτικο προνόμιο;Ανήκει στην κατηγορία: ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8886 φορές. Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 116 φορές.
|
![]() |
|
![]() Τι θα χρειαστούμε: 20 μεσαίες καθαρισμένες γαρίδες* 6 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μοσχολέμονο Αλάτι - πιπέρι Πώς θα το κάνουμε: Η εκτέλεση είναι πολύ απλή: απλά σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο και είμαστε έτοιμοι. Συγκεκριμένα: ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και το (καθαρισμένο από τη φλούδα) σκόρδο. Το σωτάρισμα πρέπει να κρατήσει 4 λεπτά περίπου οπότε προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου, αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι (ένα κουτάλι της σούπας) και μετά από 2 λεπτά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε, στο τελικό πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό. *Οι γαρίδες όσο πιο μεγάλες είναι, συνήθως, είναι και πιο γευστικές. Μια τεράστια γαρίδα είναι, συχνά, πιο νόστιμη από μια μικρή καραβίδα. |
|