ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΧΛΙΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

Μια κλασική ποντιακή συνταγή που, όμως, στην ευρώπη θεωρείται gourmet


Ανήκει στην κατηγορία: ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 51830 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 129 φορές.


Para Bellum - Oxigono.gr



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
1000γρ. σαλιγκάρια
500γρ. ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού τοματοπελτέ
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
200γρ. ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
100γρ. λευκό κρασί (½ κρασοπότηρο)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο), πιπέρι καγιέν (κόκκινο καυτερό)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (λευκή)
125γρ. νερό (μισό ποτήρι)
Ρίγανη
1 κλωνάρι μαϊντανός
1 δαφνόφυλλο
 
Πως το φτιάχνουμε:
Όπως κάνουμε πάντα στα σαλιγκάρια τα ταΐζουμε για 24 ώρες, τουλάχιστον, με ψωμί.
Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε, μαζί με το ψωμί να ρίξουμε και μπόλικο θυμάρι αφού έτσι επιτάσσει η ποντιακή παράδοση.
Αυτό (το τάισμα με ψωμί) γίνεται έτσι ώστε τα σαλιγκάρια να έχουν καλύτερη γεύση και να μην έχουν γεύση ...σαλιγκαριού.
Ξεχωρίζουμε τα ζωντανά από τα ψόφια και τοποθετούμε τα ζωντανά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Ύστερα τα σουρώνουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι (όχι σε πολύ μικρά κομμάτια), το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο. 
Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν τα πρώτα κομμάτια ρίχνουμε και τα σαλιγκάρια.
Τσιγαρίζουμε τα σαλιγκάρια μαζί με το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε ελάχιστο νερό (μισό ποτήρι), τις φρέσκες ντομάτες, μια κουταλιά του γλυκού τοματοπελτέ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, τη ρίγανη και το δαφνόφυλλο.
Συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το λευκό κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 5 λεπτά και είμαστε έτοιμοι.
 

Κλασική ποντιακή συνταγή.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς καλή εκπαίδευση δεν έχεις μέλλον!


ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ;

...και πως ό,τι κάνει το κάνουν τα ζώα πιο άγρια;


ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ: Η JAMAICA ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΙΝΘΟΥΣ;

Ή ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΥΡΟ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ


ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΦΡΟΣ;

Η ΜΠΑΤΣΟΣ, Η ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ, Η ΟΥΡΑΝΟΣ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Πρακτικές λύσεις για τη μεγαλύτερη ασθένεια της εποχής μας


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Γ ΤΕΥΧΟΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ - ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ


ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Τα μυστικά μιας μεγαλοφυΐας


ΑΘΕΑΤΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ
Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2012


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ
Μικρές, μοναδικές ιστορίες

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
…για τους τυχερούς τρώγεται με παγωτό!


ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για τους λάτρεις του λεμονιού!


ΑΜΥΓΑΛΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τέλειο σοκολατάκι με μόνο 2 υλικά!


ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Βάλσαμο για την ψυχή


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Σούπερ ζάχαρη, τέλεια γεύση


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (τύπου cookies)
Cookies με κακάο και κομμάτια σοκολάτας