ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ

Τέλειος συνδυασμός ψητού μήλου και λουκουμά. Αυθεντική συλλογή tsoukali.gr


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8690 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 191 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ. λευκό αλεύρι 
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτάλι του γλυκού λευκή ζάχαρη
320 γρ. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 Μήλο
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε το χλυαρό νερό στο μπολ του μίξερ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το νερό να είναι χλυαρό και όχι καυτό αλλιώς θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε (με τη σειρά που τα γράφουμε) το αλάτι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μαγιά δεν πρέπει να πέσει σε αλατισμένο νερό επειδή θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Επιταχύνουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ή μία σκάλα από τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει. Το "χτυπάμε" για 5 λεπτά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η "ζύμη" να έχει ρευστότητα λίγο πιο πηχτή από το μέλι.

Αφαιρούμε τον κάδο, τον τυλίγουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κουκούτσια και κοτσάνια από το μήλο.
Το κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια (2 με 3 δάκτυλα πλάτος, λιγότερο από 1 εκατοστό πάχος). Θέλουμε το μήλο να ψηθεί και όχι να μείνει ωμό.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε.

Τους λουκουμάδες ΔΕΝ τους τηγανίζουμε, τους ψήνουμε σε βαθύ σκεύος με ψιλό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (200 βαθμοί Κελσίου).
Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρικές επαγγελματικές φριτέζες που παίρνουν 3 λίτρα λάδι και πιάνουν λιγότερο χώρο από τις χοντρές οικιακές φριτέζες.
Αν δεν έχετε τρόπο να μετρήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού βάλτε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.

Για να γίνουν σφαιρικοί οι λουκουμάδες πρέπει να φορέσετε μία αδιάβροχη ποδιά και να ρίξετε τον κάθε λουκουμά από ψηλά (εδώ παίζει το ρόλο της η ποδιά για να μην πέσει επάνω σας το καυτό λάδι).
Με ένα κουτάλι της σούπας φροντίστε έτσι ώστε σε κάθε λουκουμά να υπάρχει μέσα και ένα κομμάτι μήλου. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας συγκλονίσει.

Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Οι μπάλες παγωτού καλοδεχούμενες.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ;


ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ - ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


ΑΝ ΖΗΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ, ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Το γνήσιο παράπονο ενός γιατρού που σώζει πολυ κόσμο.


ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΝΑΙ, ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ

ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;


ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ...

ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΥΣΚΕΣ ΜΕ ΠΟΡΔΑΚΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΥΣΙ
Έπεσε το πούσι αποβραδίς- το καραβοφάναρο χαμένο -κι έφτασες χωρίς να σε προσμένω μες στην τιμονιέρα να με δεις...


ΑΛΛΑΞΕ… Ό,ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
Στρατηγικές επιβίωσης με τους άλλους


Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ LSD
Ένα βιβλίο που περνάει μηνύματα - συναισθήματα και σίγουρα συγκλονίζει.


ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ
Ιστορικό μυθιστόρημα που έγινε best seller σχεδόν αμέσως


ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ
Η μαγειρική σε μυθιστόρημα


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»