ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ

Τέλειος συνδυασμός ψητού μήλου και λουκουμά. Αυθεντική συλλογή tsoukali.gr


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8555 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 190 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ. λευκό αλεύρι 
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτάλι του γλυκού λευκή ζάχαρη
320 γρ. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 Μήλο
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε το χλυαρό νερό στο μπολ του μίξερ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το νερό να είναι χλυαρό και όχι καυτό αλλιώς θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε (με τη σειρά που τα γράφουμε) το αλάτι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μαγιά δεν πρέπει να πέσει σε αλατισμένο νερό επειδή θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Επιταχύνουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ή μία σκάλα από τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει. Το "χτυπάμε" για 5 λεπτά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η "ζύμη" να έχει ρευστότητα λίγο πιο πηχτή από το μέλι.

Αφαιρούμε τον κάδο, τον τυλίγουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κουκούτσια και κοτσάνια από το μήλο.
Το κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια (2 με 3 δάκτυλα πλάτος, λιγότερο από 1 εκατοστό πάχος). Θέλουμε το μήλο να ψηθεί και όχι να μείνει ωμό.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε.

Τους λουκουμάδες ΔΕΝ τους τηγανίζουμε, τους ψήνουμε σε βαθύ σκεύος με ψιλό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (200 βαθμοί Κελσίου).
Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρικές επαγγελματικές φριτέζες που παίρνουν 3 λίτρα λάδι και πιάνουν λιγότερο χώρο από τις χοντρές οικιακές φριτέζες.
Αν δεν έχετε τρόπο να μετρήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού βάλτε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.

Για να γίνουν σφαιρικοί οι λουκουμάδες πρέπει να φορέσετε μία αδιάβροχη ποδιά και να ρίξετε τον κάθε λουκουμά από ψηλά (εδώ παίζει το ρόλο της η ποδιά για να μην πέσει επάνω σας το καυτό λάδι).
Με ένα κουτάλι της σούπας φροντίστε έτσι ώστε σε κάθε λουκουμά να υπάρχει μέσα και ένα κομμάτι μήλου. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας συγκλονίσει.

Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Οι μπάλες παγωτού καλοδεχούμενες.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ INDIANA JONES 2;

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Short Round


Ο BATMAN ΚΑΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΦΑΡΣΑ

...και τον πίνει κανονικά από τον SPIDERMAN


IOY IOY ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

...ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ


ΠΟΙΟ 4G; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ

...και με αποδείξεις!


ΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ 7 ΠΙΝΕΖΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΟΛΛΑ

...ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΤΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι φαγητά τρώνε οι νεράιδες; Όλες οι μυστικές συνταγές σε ένα βιβλίο.


ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ
Ίσως το καλύτερο έργο του Μπορίς Βιαν


ΥΠΑΤΙΑ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΣΚΟΤΩΣΕ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ
Θα μπορούσε να γίνει μια ενδιαφέρουσα ταινία :)


ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
Η κρυμμένη βία στην καθημερινότητα


Ο ΠΙΝΟΚΙΟ -ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


KALTER HUND - ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
Ένα γερμανικό γλυκό για μικρούς ζαχαροπλάστες


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Γεύση Χαβάης


ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟ ΠΙΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα κέικ που θυμίζει Χριστούγεννα


ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ
Έτοιμο σε 2,5 λεπτά και τέλειο στη γεύση


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΚΩΝ
Το ρόφημα των θεών