Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ. λευκό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτάλι του γλυκού λευκή ζάχαρη
320 γρ. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 Μήλο
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε το χλυαρό νερό στο μπολ του μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το νερό να είναι χλυαρό και όχι καυτό αλλιώς θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε (με τη σειρά που τα γράφουμε) το αλάτι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μαγιά δεν πρέπει να πέσει σε αλατισμένο νερό επειδή θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Επιταχύνουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ή μία σκάλα από τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει. Το "χτυπάμε" για 5 λεπτά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η "ζύμη" να έχει ρευστότητα λίγο πιο πηχτή από το μέλι.
Αφαιρούμε τον κάδο, τον τυλίγουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κουκούτσια και κοτσάνια από το μήλο.
Το κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια (2 με 3 δάκτυλα πλάτος, λιγότερο από 1 εκατοστό πάχος). Θέλουμε το μήλο να ψηθεί και όχι να μείνει ωμό.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε.
Τους λουκουμάδες ΔΕΝ τους τηγανίζουμε, τους ψήνουμε σε βαθύ σκεύος με ψιλό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (200 βαθμοί Κελσίου).
Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρικές επαγγελματικές φριτέζες που παίρνουν 3 λίτρα λάδι και πιάνουν λιγότερο χώρο από τις χοντρές οικιακές φριτέζες.
Αν δεν έχετε τρόπο να μετρήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού βάλτε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.
Για να γίνουν σφαιρικοί οι λουκουμάδες πρέπει να φορέσετε μία αδιάβροχη ποδιά και να ρίξετε τον κάθε λουκουμά από ψηλά (εδώ παίζει το ρόλο της η ποδιά για να μην πέσει επάνω σας το καυτό λάδι).
Με ένα κουτάλι της σούπας φροντίστε έτσι ώστε σε κάθε λουκουμά να υπάρχει μέσα και ένα κομμάτι μήλου. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας συγκλονίσει.
Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Οι μπάλες παγωτού καλοδεχούμενες.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΑΡΧΙ*ΙΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟ INSTAGRAM ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΙ ΜΕΤΑΞΑ
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΧ*ΔΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΠΑΧΕΣ;
Το έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Μα για τον ίδιο λόγο με τους παπάδες.
ENA SITE ΚΑΝΕΙ ΚΑΖΟΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ GOOGLE ΓΙΑ ΤΑ COOKIES
ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ.
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
...μπράβο το καμάρι μου!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ...
Ο ΜΠΑΦΟΣ; ΟΧΙ ΒΡΕ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΒΥΖΓΙΑ! ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ;
Όχι, επειδή δεν το έγραψε αυτή, αλλά αυτός που τράβηξε τη φωτογραφία!
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...
Google Μύτη. Η νέα υπηρεσία της Google που στέλνει μυρωδιές μέσω του internet
Ξεχάστε τις 3D οθόνες. Μπείτε στην εμπειρία της όσφρησης. Απολαύστε ταινίες όπως ποτέ άλλοτε.
ΟΥΠΣ! ΛΑΘΟΣ ΤΡΥΠΑ!
Ποια είναι η διαφορά του ΑΧ από το ΩΧ; - Λάθος τρύπα
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
Όταν οι λέξεις ...μιλούν και πάνε και σχολείο!
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER: ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ILLICIUM VERUM
Μια ερωτική ιστορία με πολλές ανατροπές
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Τα περίεργα ονόματα και οι αναφορές σε μη δόκιμους όρους εμποδίζουν την απόλαυση της ανάγνωσης
ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η ιστορία μιας γυναίκας που ψάχνει μέσα από γεύσεις «ποια είναι»
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ
Παιδαγωγική, διαπολιτισμική και θεολογική προσέγγιση
20 ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Οι κριτικοί τον έχουν αποκαλέσει "Αμερικανό Τσέχοφ" και "Μοπασάν της Αμερικής".
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Το πετάς στο πίσω κάθισμα με ένα κουτί ξυλομπογιές και ταξιδεύεις ήσυχος.