Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ. λευκό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτάλι του γλυκού λευκή ζάχαρη
320 γρ. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1 Μήλο
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε το χλυαρό νερό στο μπολ του μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το νερό να είναι χλυαρό και όχι καυτό αλλιώς θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε (με τη σειρά που τα γράφουμε) το αλάτι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μαγιά δεν πρέπει να πέσει σε αλατισμένο νερό επειδή θα σκοτώσουμε τους μύκητες της μαγιάς.
Επιταχύνουμε το μίξερ στη μεγαλύτερη ή μία σκάλα από τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει. Το "χτυπάμε" για 5 λεπτά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η "ζύμη" να έχει ρευστότητα λίγο πιο πηχτή από το μέλι.
Αφαιρούμε τον κάδο, τον τυλίγουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κουκούτσια και κοτσάνια από το μήλο.
Το κόβουμε σε μικρά λεπτά κομμάτια (2 με 3 δάκτυλα πλάτος, λιγότερο από 1 εκατοστό πάχος). Θέλουμε το μήλο να ψηθεί και όχι να μείνει ωμό.
Ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε.
Τους λουκουμάδες ΔΕΝ τους τηγανίζουμε, τους ψήνουμε σε βαθύ σκεύος με ψιλό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (200 βαθμοί Κελσίου).
Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρικές επαγγελματικές φριτέζες που παίρνουν 3 λίτρα λάδι και πιάνουν λιγότερο χώρο από τις χοντρές οικιακές φριτέζες.
Αν δεν έχετε τρόπο να μετρήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού βάλτε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.
Για να γίνουν σφαιρικοί οι λουκουμάδες πρέπει να φορέσετε μία αδιάβροχη ποδιά και να ρίξετε τον κάθε λουκουμά από ψηλά (εδώ παίζει το ρόλο της η ποδιά για να μην πέσει επάνω σας το καυτό λάδι).
Με ένα κουτάλι της σούπας φροντίστε έτσι ώστε σε κάθε λουκουμά να υπάρχει μέσα και ένα κομμάτι μήλου. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας συγκλονίσει.
Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Οι μπάλες παγωτού καλοδεχούμενες.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ 4 (doggie style)
Κορίτσια, αυτός είναι ο σωστός τρόπος που δίνει καλύτερα αποτελέσματα και εισόδου και οπτικά.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN. ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ!
ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΕΣΤ DNA ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ....
...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΙΝΑΙ!
Η ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ SPIDER-MAN
ΜΑΜΑ, ΝΑ ΦΑΩ ΤΟΥΡΤΑ;
ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!
ΕΠΙΛΕΞΕ ΘΕΟ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ....
...οι υπόλοιποι 3000 θεοί θα σε τιμωρήσουν!
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΝΗ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΘΑΝΑΤΟΙ Βιογραφίες θανάτου που εν - διαφέρουν!
100 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Θεοί, ήρωες, γενεαλογικά δέντρα κ.λπ.
...ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ) Ιστορίες που ...θεραπεύουν και όχι ιστορίες από θεραπείες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Πρακτικές λύσεις για τη μεγαλύτερη ασθένεια της εποχής μας
50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού
ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ Φθινοπωρινά σοκολατάκια
ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) Η αυθεντική συνταγή του κοκτέηλ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE Δροσερό, αρωματικό και φραουλένιο παγωτογλυκό
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ Για όσους βαρέθηκαν να παιδεύονται
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ Πλούσια γεύση σοκολάτας και ρευστής καραμέλας...
ΤΟΥΡΤΑ «ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΛΑ» Σοκολατένια τούρτα με αρωματική κρέμα και εντυπωσιακή επικάλυψη