Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό ½ λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
Λάδι
Πως το φτιάχνουμε:
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις καθαρίζουμε και τις χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και βάζουμε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Βάζουμε την πάστα σε αποστειρωμένα βάζα και τα καλύπτουμε με λάδι.
Όταν ανοίγουμε τα βάζα πρέπει να τα διατηρούμε στο ψυγείο.