ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα!


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5401 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 13 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα:

1 + 1/2 κ.γ. λάδι
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250 γρ. σπιτική τριμμένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι (μεσαίο μέγεθος)
1-2 κ.σ. αλάτι
Λίγο βασιλικό
1-2 κ.σ. ζάχαρη

Για τα μακαρόνια:
Μισό με ένα πακέτο μακαρόνια
1-2 κ.σ. αλάτι
Τη σκελίδα σκόρδου από πριν
1 κ.σ. λάδι
 
Πως το κάνουμε: 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράζει μπόλικο νερό για τα μακαρόνια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή σε μέγεθος βάζουμε το λάδι για τη σάλτσα και ζεσταίνουμε κ τις 2 κατσαρόλες
στο 2 (η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι το 3). Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και τη σκελίδα από το σκόρδο
σε 4 ίσα μέρη (από πάνω προς τα κάτω). Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις φέτες
σκόρδο κ τις αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ αν έχει αρχίσει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια,
ρίχνουμε το αλάτι και περιμένουμε. Μόλις ροδίσουν οι φέτες σκόρδο τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
για τα μακαρόνια. Αν το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια και αφού τα στρώσουμε να μην εξέχουν
 από την κατσαρόλα ρίχνουμε και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (1 1/2 με 2).
Στο κατσαρολάκι για τη σάλτσα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη δική μας τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κ λίγο νερό (όχι πάνω από μισή κούπα του καφέ). Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
αφού αρχίσει να κοχλάζει ο χυμός ντομάτας ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε κ τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι ενώ κάθε τόσο την ανακατεύουμε.
 Σε περίπου 10-15 λεπτά τα μακαρόνια κ η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πιο νωρίς
 η λίγο πιο αργά ανάλογα με το πως μας αρέσουν. Αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για τη σάλτσα, όταν είναι έτοιμη
αλλά και ακόμα ζεστή, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας φιλαδέλφεια. Δοκιμάστε μήπως θέλετε περισσότερο!

Το "περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε" δεν το λέω γιατί για εμένα δεν ισχύει. Bon Appetit!  

Την συνταγή μας την έστειλε ο/η: Γιώργος Κ., από Ν. Ερυθραία


 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΕ ΕΥΡΟ - ΟΧΙ ΜΕ ΓΥΡΟ

Άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης πήγε στράφι


ΤΡΩΤΕ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ, ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ....

Από τι ήταν η γέμιση στα εκλέρ του μυστικού δείπνου;


ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΦΩΝΗΣ!


ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑΝ ΤΗ ΡΟΔΟ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΣΦΑΛΗ


CAT B15, TASK MANAGER EXISTS!!!

Και όμως υπάρχει task manager και ας μην το ξέρει ούτε η ίδια η εταιρία!


Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ

...ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εύχρηστο εγχειρίδιο (αν δεν έχεις internet)


ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Τα κλασικά παραμύθια μπαίνουν στην καλίμπρα και έρχονται στα ίσα τους!


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ


ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εικονοποίηση των συναισθημάτων του καθημερινού ανθρώπου


ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
Ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής


ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
Μια όμορφη ιστορία, δοσμένη με χιουμοριστικό τρόπο που μιλάει για την πραγματική φιλία και όχι μόνο