ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα!


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5346 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 13 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα:

1 + 1/2 κ.γ. λάδι
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250 γρ. σπιτική τριμμένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι (μεσαίο μέγεθος)
1-2 κ.σ. αλάτι
Λίγο βασιλικό
1-2 κ.σ. ζάχαρη

Για τα μακαρόνια:
Μισό με ένα πακέτο μακαρόνια
1-2 κ.σ. αλάτι
Τη σκελίδα σκόρδου από πριν
1 κ.σ. λάδι
 
Πως το κάνουμε: 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράζει μπόλικο νερό για τα μακαρόνια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή σε μέγεθος βάζουμε το λάδι για τη σάλτσα και ζεσταίνουμε κ τις 2 κατσαρόλες
στο 2 (η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι το 3). Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και τη σκελίδα από το σκόρδο
σε 4 ίσα μέρη (από πάνω προς τα κάτω). Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις φέτες
σκόρδο κ τις αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ αν έχει αρχίσει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια,
ρίχνουμε το αλάτι και περιμένουμε. Μόλις ροδίσουν οι φέτες σκόρδο τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
για τα μακαρόνια. Αν το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια και αφού τα στρώσουμε να μην εξέχουν
 από την κατσαρόλα ρίχνουμε και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (1 1/2 με 2).
Στο κατσαρολάκι για τη σάλτσα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη δική μας τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κ λίγο νερό (όχι πάνω από μισή κούπα του καφέ). Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
αφού αρχίσει να κοχλάζει ο χυμός ντομάτας ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε κ τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι ενώ κάθε τόσο την ανακατεύουμε.
 Σε περίπου 10-15 λεπτά τα μακαρόνια κ η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πιο νωρίς
 η λίγο πιο αργά ανάλογα με το πως μας αρέσουν. Αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για τη σάλτσα, όταν είναι έτοιμη
αλλά και ακόμα ζεστή, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας φιλαδέλφεια. Δοκιμάστε μήπως θέλετε περισσότερο!

Το "περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε" δεν το λέω γιατί για εμένα δεν ισχύει. Bon Appetit!  

Την συνταγή μας την έστειλε ο/η: Γιώργος Κ., από Ν. Ερυθραία


 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Εκτυπώστε το και έχετε το πάντα μαζί σας


ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΑΜΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΥΤΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ Β ...Ω ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ..ΣΩ

Γι αυτό κόψτε τις λαμακίες, επειδή όταν αυτοί έφτιαχναν κάθετα πάρκινκ, εμείς ούτε με τα γαϊδάρια δεν κυκλοφορούσαμε


ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ

EMAIL ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ


Το πολυτιμότερο εφόδιο που μπορεί να δώσει ένας γονιός / δάσκαλος στα παιδιά του

είναι η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ

Επειδή αυτά τα μικρά μυστικά είναι που κάνουν τη διαφορά


ΡΟΖ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Έτσι ο πιτσιρικάς έβαψε ροζ το γαϊδουράκι του μπας και πάρει κούρσα!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
200 δραστηριότητες για να διασκεδάσουν αλλά και να εξασκηθούν τα παιδιά


Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝ
Bραβείο Prix Solidarite du Groupe Harmonie


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΥ
Θαυμάσιο βιβλίο, αυτοβιογραφικό (;), συγκινητικό


ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΥΨΟΣ
Και άλλες αφύσικες ιστορίες


Οι χειρότερες αποφάσεις της Ιστορίας και οι άνθρωποι που τις πήραν
Τα τελευταία του λόγια ήταν:


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά
Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!