ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Η εξέλιξη ενός πορτοκολιού


Ανήκει στην κατηγορία: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3772 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 31 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ φλτζ. βούτυρο
1 φλτζ. ζάχαρη
2 ½ φλτζ. αλεύρι
2 αυγά
½ φλτζ. χυμό πορτοκάλι
½ φλτζ γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο για τη φόρμα
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το αλάτι, τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα και το χυμό στο βούτυρο με τη ζάχαρη.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε τις φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε με το μίγμα κατά 2/3.
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά.
 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νανού Νικολά, από: Αθήνα


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!