ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ο μεζές που έγινε φαγητό


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 12471 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 149 φορές.


arithmology




Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια (κονκασέ) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι. Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: η φέτα αντισταθμίζει το κάψιμο και το φαγητό ΔΕΝ γίνεται καυτερό.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε και στα κάρβουνα αλλά θέλει μεγάλη μαεστρία έτσι ώστε να μη χυθεί το περιεχόμενο κατά το γύρισμα και για να μην παραψηθούν και γίνουν λάστιχο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθεί στον ουρανίσκο κάποιου λαίμαργου! (χωρίς πλάκα).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



Para Bellum www.oxigono.gr
Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ) ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ...

...ΠΡΙΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!


ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο LUKE SKYWALKER ΤΟΥ STAR WARS

Χοντρός ή αδύνατος; Φαλακρός ή μαλλιάς;


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ PIERCE BROSNAN ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Όταν η θρησκεία έρχεται αντιμέτωπη με την επιστήμη, κερδά πάντα η επιστήμη. Ακόμα και όταν το κόμμα είναι θρησκεία


ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Έκλασαν μέντες οι Αθηναίοι, φοβούμενοι μη κάνουν ΝΤΟΥ τα ΜΑΤ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


Εύχρηστος οδηγός για το Outlook 2000
Αλληλοηγραφία δίχως όρια


ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΥΖΥΓΟΣ
Μα τα e-mail τα έχετε ακουστά;


ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΖΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
Αναφορά στην τύχη και στις σχέσεις της επιστήμης με το τυχαίο.

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μπάρες με άρωμα καλοκαιριού


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
μια μους στο τσάκα τσάκα


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ
Πλούσια γεύση σοκολάτας και ρευστής καραμέλας...


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
Μια τούρτα στο άψε σβήσε


ΣΚΟΥΡΑ ΣΑΝΤΙΓΙ
Δηλαδή σαντιγί σοκολάτα!


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Ένας κορμός που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη