ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ο μεζές που έγινε φαγητό


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 12671 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 149 φορές.


Para Bellum


Nena Georgiadou Psixologos

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια (κονκασέ) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι. Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: η φέτα αντισταθμίζει το κάψιμο και το φαγητό ΔΕΝ γίνεται καυτερό.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε και στα κάρβουνα αλλά θέλει μεγάλη μαεστρία έτσι ώστε να μη χυθεί το περιεχόμενο κατά το γύρισμα και για να μην παραψηθούν και γίνουν λάστιχο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθεί στον ουρανίσκο κάποιου λαίμαργου! (χωρίς πλάκα).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




    ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΨΑΡΟΥΚΛΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΑ (ΜΠΑΡ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΝΑΡΑ


ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗ EUROVISION;

ΚΑΗΚΑΜΕ! ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΤΩΡΑ;


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗ ΛΕΕΙ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ


ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΛΑΝΣΑΡΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ; ΠΟΙΟΣ; Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Το ψηφιδωτό από τη Villa Romana στη Σικελία, τη Μεγάλη Ελλάδα.


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Οι ιάπωνες δεν ζουν πολύ, απλά είναι πιο απατεώνες από εμάς!

Δεν υπάρχουν μακροβιότεροι άνθρωποι, αλλά αδήλωτοι πεθαμένοι για να παίρνουν τη σύνταξή τους.


ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΡΟΔΙΝΗ ΣΤΑΧΤΗ – ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΛΟΤΑ
Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγημα


ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ INTERNET
Θεματικός κατάλογος με ιστορικές πηγές στο Internet


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ...
Το θέατρο στο Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion


50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού


Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ένας γέρος σκύλος και ένας συνταξιούχος βαριούνται μαζί με τον αναγνώστη

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα κέικ που θυμίζει Χριστούγεννα


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Απίστευτο γλυκό, απίστευτα εύκολο στην παρασκευή


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.


ΣΟΚΟΦΡΑΟΥΛΑΚΙΑ
Μετατρέπουμε τη φράουλα σε δροσερό σοκολατάκι ψυγείου!


ΕΔΕΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΩΤΟ
Με 4 μόνο υλικά φτιάχνεις κάτι σαν παγωτό


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Για να μην πάει χαμένο το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι