ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ο μεζές που έγινε φαγητό


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 13224 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 149 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια (κονκασέ) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι. Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: η φέτα αντισταθμίζει το κάψιμο και το φαγητό ΔΕΝ γίνεται καυτερό.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε και στα κάρβουνα αλλά θέλει μεγάλη μαεστρία έτσι ώστε να μη χυθεί το περιεχόμενο κατά το γύρισμα και για να μην παραψηθούν και γίνουν λάστιχο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθεί στον ουρανίσκο κάποιου λαίμαργου! (χωρίς πλάκα).


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΑΙΤΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 2 ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PHOTOSHOP

Pelagia noctiluca είναι και άμα το δεις μπροστά σου ...χέστηκες!


ΟΤΑΝ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ

...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ GAMER


JE SUIS CHARLIE

He drew first!


ΒΕΡΥΚΟΚΑ 0,23€ ΡΟΔΑΚΙΝΑ 0,17€ ΚΕΡΑΣΙΑ 0,27€ ΑΧΛΑΔΙΑ 0,20€

Δείτε το κόστος των φρούτων σε γελοιογραφία του Μητρόπουλου


ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ


ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!


Μην πετάξεις το ποτιστήρι. Κάντο ντουζιέρα

Με ελάχιστη υδραυλική τέχνη μπορείς να μετατρέψεις το παλιό ποτιστήρι σε ντουζιέρα που θα καταπλήξει τους πάντες


MARX & SPENCER

:) :) :)

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΕΠΕΣΕ

Πολεμική περιπέτεια του 1942 από έναν εκπληκτικό συγγραφέα


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ

χμ!


ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τους πρωτοεισερχόμενους στο χώρο της ψυχανάλυσης


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ

Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας


Ο ΠΑΡΦΕΣ

Ένα σύγχρονο παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό


INTERNET ΚΑΙ «ΔΡΑΚΟΙ»

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τους internαστικούς μύθους!


ΑΠΛΗ ΑΦΘΟΝΙΑ

Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς της Κάθε Μέρας


ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Σοφία της Ανατολής και των Σούφι


Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΥΑΙΝΑΣ

Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς φαγητό;