ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Κοκκινιστή ρεβυθόσουπα


Ανήκει στην κατηγορία: VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 83951 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 376 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό ρεβίθια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κ.σ. τοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο (προαιρετικά)
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πάπρικα
Πιπέρι Καγιέν ή μπούκοβο (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Τα ρεβύθια, ενώ είναι "άνοστα" στην εμφάνιση, όταν μαγειρευτούν αποκτούν θεϊκή γεύση.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με τη θερμοκρασία γίνονται οι χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα συστατικά του σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό.
Αυτό να το ακούσουν όλοι όσοι διασπέρνουν τους αστικούς μύθους περί του "το μαγείρευμα καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά".
Ο αστικός αυτός μύθος κυκλοφόρησε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από το μηχανισμό προπαγάνδας του Γκαίμπελς και τον ενστερνίσθηκαν - διέδωσαν και οι σύμμαχοι μια εποχή που τα καύσιμα (πετρέλαιο - ξύλο - ηλεκτρικό) ήταν είδος εν ανεπαρκεία.
Από τότε έμεινε και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Πίσω στη συνταγή μας:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό (να τα σκεπάζει τουλάχιστον 10 πόντους το νερό) και ρίχνουμε μέσα και μια κουταλιά σόδα. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ έτσι (8 με 10 ώρες).
Τα σουρώνουμε και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Βάζετε νερό να βράζει (σε ένα ταχυβραστήρα).
Στη χύτρα ταχύτητας (τα όσπρια να τα κάνετε πάντα σε χύτρα ταχύτητας για να μην μαγειρεύετε με τις ώρες) ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο (ψιλοκομμένο - καθαρισμένο) και το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο - καθαρισμένο).
Μόλις ξανθίνουν ρίχνετε τα ρεβύθια και τα ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό να ανακατευτούν με το λάδι και το κρεμμύδι - σκόρδο.
Μετά ρίχνετε το βραστό νερό  και και κλείνετε το καπάκι.
Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι 3 με 4 δάκτυλα πάνω από τα ρεβύθια.
Χρησιμοποιώντας νερό από ταχυβραστήρα εξοικονομούμε ενέργεια και χρόνο.
25 λεπτά μετά που θα αρχίζει να βγάζει ατμό η χύτρα ταχύτητας την αποσυμπιέζετε και την ανοίγετε.
Ρίχνετε μέσα 1 κ.σ. αλάτι, συμπληρώνετε νερό - αν χρειάζεται - πάπρικα, το καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες και 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας.
Επίσης ξεφλουδίζετε μια μεγάλη ώριμη ντομάτα και τη χτυπάτε στο multi και τη ρίχνετε κι αυτή μέσα. 
Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε το μείγμα.
Πρέπει να είναι λίγο πιο ανάλατο από ό,τι το θέλετε επειδή θα εξατμιστεί κάμποσο νερό και το αλάτι θα ενισχυθεί.
Κλείνετε το καπάκι και το αφήνετε να βράσει για άλλα 15 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει ατμό η χύτρα.
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Μια ζωή αχάριστοι. Δεν ευχαριστιέστε με αυτό που έχετε και θέλετε πάντα κάτι άλλο!


APPLE: NEO LAPTOP ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Καταπλήσσει και πάλι η apple με το νέο laptop ΧΩΡΙΣ πληκτρολόγιο.


Η ΚΑΖΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΣΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΚ


MANUAL ΙΕΡΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ...ΟΛΙΓΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΝΙΑΚΟ;


ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ

(ΜΠΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ)


Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

(ακόμα και στο κρεβάτι με άλλη να σε πιάσουν: αρνήσου, αρνήσου, αρνήσου)

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ
Το κλειδί για να απολαύσετε την καθημερινότητα σας


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΟΫΝΕΡ
Καλό βιβλίο - αλλά καλύτερα να το διαβάσεις στο πρωτότυπο.


ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ
Ένα απόλυτα χρήσιμο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα


ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ
Αυτά που τραβάμε εμείς, τα τραβάνε κι άλλοι


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΧΥΛΙΑ
Καλό βιβλίο ...αν είσαι γυναίκα, αλλιώς...