ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ίσως ένα από τα καλύτερα προάρτια


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6605 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά (M-L)
250 γρ. μαργαρίνη (βούτυρο τύπου βιτάμ)
100 γρ. γάλα (φρέσκο)
1 κ.σ. λικέρ (π.χ. Μεταξά ή γκραν μαρινιέ πορτοκάλι)
1 κύβο νωπή μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
180 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
2 λουβιά βανίλια ή ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή εσάνς βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. αλάτι
Φιλέ αμυγδάλου
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα πολύ μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεσαίο μπολ λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Αν είναι πολύ καυτό θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς. Αν είναι κρύο, δεν θα φουσκώσει. Δίχνουμε μέσα και ένα κ.γ. από τη ζάχαρη και μια κουταλιά από το αλεύρι. Το αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσέξετε να μην ξεχειλίσει.
Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο έξω να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μετά από λίγο κοσκινίζουμε (για να αφρατέψει) το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Μαζί ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη μαγιά, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το λικέρ) ΕΚΤΟΣ από το αλάτι, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε τα δόντια που μοιάζουν με τιρμπουσόν και χτυπάμε επί 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο, κόβουμε το βούτυρο στα 4 και το προσθέτουμε κομμάτι - κομμάτι.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα  5 λεπτά. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αν θέλουμε το κέικ μας να έχει "σχοινιά" στη ζύμη τότε το ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 30 με 45 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να κάψουμε το μίξερ μας, αν δεν είναι επαγγελματικό. Αν έχετε χρόνο για σκότωμα, μπορείτε να το βάζετε 10 λεπτά να ζυμώνει και 5 να το κλείνετε για να κρυώσει.
Λαδώνουμε με ελάχιστο σπορέλαιο ένα μεγάλο μπολ (ή μια καθαρή πλαστική λεκάνη) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου επί 45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Γι αυτό τονίσαμε το "μεγάλο μπολ".
Πέρνουμε τη ζύμη, τη ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια (φίδια). Η ζύμη θα ξεφουσκώσει. Δεν πειράζει.
Σε μια λαμαρίνα - ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Πλέκουμε τα 3 "φίδια" σε πλεξούδα πάνω στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε ΧΩΡΙΣ να πιέζουμε με διαφάνεια και αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος (θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου) επί 45 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει ξανά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το τσουρέκι με κρόκο αυγού (σπάμε ένα κρόκο αυγού σε ένα μπολάκι και χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πινέλο) και μετα ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά (θα δείτε το χρώμα).
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΟ ...ΚΙΝΕΖΟΥΣ (άντε Ταϊβανέζους)!!!

Οι ταϊβανέζοι νομίζουν ότι το έχει γράψει ο Paul Hedrickson που του έβαλε αγγλικούς στίχους!!!


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΔΑΛΤΟΝΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ

ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ


Gevorg Mirzayan Ο ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΠΟΛΥ. ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΕ


Α ΜΩΡΗ ΚΑΜΠΙΑ!

ΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ!


Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΠΡΟΔΟΤΗ;

ΕΜΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ


ΟΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ
Ιστορικό μυθιστόρημα


ΒΟΥΛΙΜΙΑ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ


ΑΘΕΑΤΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ
Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2012


Ο ΘΕΣΠΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
44 διαθεματικές εφαρμογές για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου


INTERNET ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η γυναικεία πλευρά του Internet


ΟΣΑ ΧΩΡΑΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…
Κανένα μυστικό δεν μένει για πάντοτε κρυμμένο. Σιωπηλά και υπομονετικά, περιμένει στο σκοτάδι. ...