ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ίσως ένα από τα καλύτερα προάρτια


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6523 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά (M-L)
250 γρ. μαργαρίνη (βούτυρο τύπου βιτάμ)
100 γρ. γάλα (φρέσκο)
1 κ.σ. λικέρ (π.χ. Μεταξά ή γκραν μαρινιέ πορτοκάλι)
1 κύβο νωπή μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
180 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
2 λουβιά βανίλια ή ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή εσάνς βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. αλάτι
Φιλέ αμυγδάλου
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα πολύ μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεσαίο μπολ λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Αν είναι πολύ καυτό θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς. Αν είναι κρύο, δεν θα φουσκώσει. Δίχνουμε μέσα και ένα κ.γ. από τη ζάχαρη και μια κουταλιά από το αλεύρι. Το αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσέξετε να μην ξεχειλίσει.
Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο έξω να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μετά από λίγο κοσκινίζουμε (για να αφρατέψει) το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Μαζί ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη μαγιά, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το λικέρ) ΕΚΤΟΣ από το αλάτι, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε τα δόντια που μοιάζουν με τιρμπουσόν και χτυπάμε επί 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο, κόβουμε το βούτυρο στα 4 και το προσθέτουμε κομμάτι - κομμάτι.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα  5 λεπτά. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αν θέλουμε το κέικ μας να έχει "σχοινιά" στη ζύμη τότε το ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 30 με 45 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να κάψουμε το μίξερ μας, αν δεν είναι επαγγελματικό. Αν έχετε χρόνο για σκότωμα, μπορείτε να το βάζετε 10 λεπτά να ζυμώνει και 5 να το κλείνετε για να κρυώσει.
Λαδώνουμε με ελάχιστο σπορέλαιο ένα μεγάλο μπολ (ή μια καθαρή πλαστική λεκάνη) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου επί 45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Γι αυτό τονίσαμε το "μεγάλο μπολ".
Πέρνουμε τη ζύμη, τη ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια (φίδια). Η ζύμη θα ξεφουσκώσει. Δεν πειράζει.
Σε μια λαμαρίνα - ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Πλέκουμε τα 3 "φίδια" σε πλεξούδα πάνω στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε ΧΩΡΙΣ να πιέζουμε με διαφάνεια και αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος (θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου) επί 45 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει ξανά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το τσουρέκι με κρόκο αυγού (σπάμε ένα κρόκο αυγού σε ένα μπολάκι και χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πινέλο) και μετα ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά (θα δείτε το χρώμα).
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, MY PRECIOUS

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ


ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗ EUROVISION;

ΚΑΗΚΑΜΕ! ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΤΩΡΑ;


ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΗΣ...


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Επειδή έχουμε την τύχη να υπάρχει η επίσημη έκδοση στα Ελληνικά!


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - ΑΘΕΟΙ


ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΝΤΗΘΗΚΕ ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΛΥΚΑΙΝΑΣ
Ερωτική Λογοτεχνία


ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το καλύτερο βιβλίο κβαντομηχανικής για τον νεοεισερχόμενο


Johnnie Society
Το βραβείο αυτό θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους εκείνους που προτίμησαν να σαλιώσουν το δάχτυλο ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο, από το ν’ αλλάξουν κανάλι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης


ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Συναντιώνται ποτέ 2 παράλληλες ζωές;


INGLORIOUS BASTERDS
Το σενάριο της ταινίας


ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ - ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ
Οι απόψεις του πατέρα της Ψυχανάλυσης για τα όνειρα και τον αποκρυφισμό