ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ίσως ένα από τα καλύτερα προάρτια


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6077 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 33 φορές.


arithmology




Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά (M-L)
250 γρ. μαργαρίνη (βούτυρο τύπου βιτάμ)
100 γρ. γάλα (φρέσκο)
1 κ.σ. λικέρ (π.χ. Μεταξά ή γκραν μαρινιέ πορτοκάλι)
1 κύβο νωπή μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
180 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
2 λουβιά βανίλια ή ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή εσάνς βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. αλάτι
Φιλέ αμυγδάλου
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα πολύ μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεσαίο μπολ λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Αν είναι πολύ καυτό θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς. Αν είναι κρύο, δεν θα φουσκώσει. Δίχνουμε μέσα και ένα κ.γ. από τη ζάχαρη και μια κουταλιά από το αλεύρι. Το αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσέξετε να μην ξεχειλίσει.
Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο έξω να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μετά από λίγο κοσκινίζουμε (για να αφρατέψει) το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Μαζί ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη μαγιά, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το λικέρ) ΕΚΤΟΣ από το αλάτι, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε τα δόντια που μοιάζουν με τιρμπουσόν και χτυπάμε επί 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο, κόβουμε το βούτυρο στα 4 και το προσθέτουμε κομμάτι - κομμάτι.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα  5 λεπτά. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αν θέλουμε το κέικ μας να έχει "σχοινιά" στη ζύμη τότε το ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 30 με 45 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να κάψουμε το μίξερ μας, αν δεν είναι επαγγελματικό. Αν έχετε χρόνο για σκότωμα, μπορείτε να το βάζετε 10 λεπτά να ζυμώνει και 5 να το κλείνετε για να κρυώσει.
Λαδώνουμε με ελάχιστο σπορέλαιο ένα μεγάλο μπολ (ή μια καθαρή πλαστική λεκάνη) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου επί 45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Γι αυτό τονίσαμε το "μεγάλο μπολ".
Πέρνουμε τη ζύμη, τη ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια (φίδια). Η ζύμη θα ξεφουσκώσει. Δεν πειράζει.
Σε μια λαμαρίνα - ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Πλέκουμε τα 3 "φίδια" σε πλεξούδα πάνω στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε ΧΩΡΙΣ να πιέζουμε με διαφάνεια και αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος (θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου) επί 45 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει ξανά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το τσουρέκι με κρόκο αυγού (σπάμε ένα κρόκο αυγού σε ένα μπολάκι και χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πινέλο) και μετα ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά (θα δείτε το χρώμα).
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


Nena Georgiadou Psixologos
Para bellum

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η δεύτερη, δεν είναι η δέκατη φορά. Έχουμε χάσει το λογαριασμό!


ΠΩ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ! ...ΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ...

...ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ


ΠΟΙΟ 4G; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ

...και με αποδείξεις!


ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Διεφθαρμένοι ναι, ψεύτες όχι. Μας το είχαν πει!


ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΜΥΑΛΟ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ

Αυτή είναι μια φυσιολογικότατη φωτογραφία.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ...ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ;

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΜΟΤΕΧΝΟΥΣ
Οι γνώσεις πρέπει να μοιράζονται


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΚΤΟΡΑ
Οι δρόμοι της ευτυχίας


Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ (ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ)
Αντι φροϋδικό βιβλίο. Ιδανικό για να παραβγείτε σε αντιπαράθεση με φανατικό φροϋδιστή.


ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
9 γυναίκες, 9 μούσες, 9 ιστορίες


ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
Ενα μυθιστόρημα που περιγράφει δυνατά τις ερωτικές και φιλικές σχέσεις των ανθρώπων


100 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Θεοί, ήρωες, γενεαλογικά δέντρα κ.λπ.

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΥΤΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ
Τρουφάκια με πιπέρι καγιέν …για όσους αντέχουν τα δύσκολα!


ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
Καυτή και καφτερή για να ξεσηκώσει κουραμένα κορμιά


ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Με 5 υλικά μόνο και απίθανη γεύση φτιάχνεις το πιο απολαυστικό γλυκό


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τρώγεται, κολλάει τα πάντα και είναι λευκή (ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε)


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Επειδή η μπανάνα ταιριάζει και με τη λευκή σοκολάτα


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αφράτη, απολαυστική και δροσερή τούρτα