ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ίσως ένα από τα καλύτερα προάρτια


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6492 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 34 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά (M-L)
250 γρ. μαργαρίνη (βούτυρο τύπου βιτάμ)
100 γρ. γάλα (φρέσκο)
1 κ.σ. λικέρ (π.χ. Μεταξά ή γκραν μαρινιέ πορτοκάλι)
1 κύβο νωπή μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
180 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
2 λουβιά βανίλια ή ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή εσάνς βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. αλάτι
Φιλέ αμυγδάλου
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα πολύ μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεσαίο μπολ λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Αν είναι πολύ καυτό θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς. Αν είναι κρύο, δεν θα φουσκώσει. Δίχνουμε μέσα και ένα κ.γ. από τη ζάχαρη και μια κουταλιά από το αλεύρι. Το αφήνουμε για 10 - 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσέξετε να μην ξεχειλίσει.
Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο έξω να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μετά από λίγο κοσκινίζουμε (για να αφρατέψει) το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Μαζί ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη μαγιά, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το λικέρ) ΕΚΤΟΣ από το αλάτι, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε τα δόντια που μοιάζουν με τιρμπουσόν και χτυπάμε επί 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο, κόβουμε το βούτυρο στα 4 και το προσθέτουμε κομμάτι - κομμάτι.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα  5 λεπτά. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αν θέλουμε το κέικ μας να έχει "σχοινιά" στη ζύμη τότε το ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 30 με 45 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να κάψουμε το μίξερ μας, αν δεν είναι επαγγελματικό. Αν έχετε χρόνο για σκότωμα, μπορείτε να το βάζετε 10 λεπτά να ζυμώνει και 5 να το κλείνετε για να κρυώσει.
Λαδώνουμε με ελάχιστο σπορέλαιο ένα μεγάλο μπολ (ή μια καθαρή πλαστική λεκάνη) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου επί 45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Γι αυτό τονίσαμε το "μεγάλο μπολ".
Πέρνουμε τη ζύμη, τη ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια (φίδια). Η ζύμη θα ξεφουσκώσει. Δεν πειράζει.
Σε μια λαμαρίνα - ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Πλέκουμε τα 3 "φίδια" σε πλεξούδα πάνω στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε ΧΩΡΙΣ να πιέζουμε με διαφάνεια και αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος (θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου) επί 45 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει ξανά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το τσουρέκι με κρόκο αυγού (σπάμε ένα κρόκο αυγού σε ένα μπολάκι και χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πινέλο) και μετα ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά (θα δείτε το χρώμα).
 
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ! ...ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ

Έχουμε αποδείξεις ότι μία την πάτησε για τα καλά!


GALAXY TRACKER ΑΚΟΜΑ DOWN - ΟΥΤΕ ΕΝΑ INDEX ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ;

Ποια είναι η αλήθεια για τον Galaxy Tracker;


ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

...ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


ΑΟΥΤΣ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕ...

...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΤΣΕ Ο ΛΑΚΗΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ


ΑΥΤΟΣ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ...

...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ!


1996-2016 H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ...

...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ TOMB RAIDER

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Οι χειρότερες αποφάσεις της Ιστορίας και οι άνθρωποι που τις πήραν
Τα τελευταία του λόγια ήταν:


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!!!


ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η άρνηση της αποδοχής του θανάτου γίνεται παραμυθάκι με happy end


ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το καλύτερο βιβλίο κβαντομηχανικής για τον νεοεισερχόμενο


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ή πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα παραμύθι σε μάθημα (αυτό τώρα είναι καλό;)


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Συλλογή διηγημάτων της Γαλάτειας Καζαντζάκη