ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 32937 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 160 φορές.



    ;

Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!



Para Bellum www.oxigono.gr

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΛΕΥΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ!


ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΞΑΝΑ) - ΚΟΛΠΟ ΑΠΟ ΤΑ LIDL

Ξέχασες το όνομα του συναδέρφου; Αυτό το site έχει κόλπο από τα LIDL


Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

...και αφήστε τους ψευτο-οικολόγους να λένε ότι τα ζώα είναι αθώα και αγαθά.


ΑΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕΣ, ΘΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΡΕ; POKEMON ΕΙΣΑΙ;


Ο ΧΑΡΙΣΟΝ ΦΟΡΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑΣ...

...μπροστά στον κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βρες την υγειά σου μέσα από φυσικά προϊόντα ...ή περίπου


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Πως να δώσετε νόημα στη ζωή σας μέσω της προσφοράς προς τους άλλους


Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕT
Τα πάντα για τη σύνδεση στο Internet


Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΡΑΧΜΗ
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


100 ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Θεοί, ήρωες, γενεαλογικά δέντρα κ.λπ.


ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΞΑΝΑ
Αστυνομική περιπέτεια στο στυλ LOST

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα κέικ που θυμίζει Χριστούγεννα


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ GANACHE
Δύσκολα να πειστεί κανείς πως είναι σπιτικά


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Κρίμα που δεν υπάρχουν μανταρίνια όλο το χρόνο


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ
Για ανερχόμενους καλλιτέχνες


ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Χιονισμένο καλοκαιρινό γλυκό


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μπάρες με άρωμα καλοκαιριού