ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 33076 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 160 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN. ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ!


ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ... (2)

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ


ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΗΤΕΡΑ; (ρωτάει ο Χριστός)

...ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ...(η συνέχεια επί της οθόνης)


ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ...

...ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ


ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ! ΤΗΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ SITE ΓΙΑ 27€;

Αυτά παθαίνεις όταν δεν απευθύνεσαι σε επαγγελματίες!


ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΑΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗ ΓΗ

Όταν η ηλιθιότητα ξεπερνά τη λογική, ακούμε τέτοιες ειδήσεις

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ
Αληθινές Ερωτικές Ιστορίες με Γεύσεις


Ο ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑΣ
Έρωτας και μουσική ίσον 33η χιλιάδα!!!


ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ
Η σεξουαλική "ελευθερία" ενός ψυχαναλυτή


Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα
Δώδεκα αλλόκοτα διηγήματα, δώδεκα παράξενες ιστορίες


ΕΥ ΖΗΝ ΟΧΙ LIFESTYLE!
Αποφεύγοντας τις παρενέργειες της κατανάλωσης


ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Θέλω μπέηκο, ζαμπό...