ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 33370 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 160 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Δείτε προσεκτικά αυτή την εικόνα. ΟΧΙ, δεν είναι βίντεο. Δεν είναι κινούμενη εικόνα. Και όμως κινείται ...στο μυαλό σας!


ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ - ΨΟΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!

...επειδή πιο αγράμματος πεθαίνεις! Τα πάντα είναι μεταλλαγμένα.


ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Πάλι κομμάτια γίναμε!


ΑΥΤΗ Η ΜΠΙΧΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ CPU ΣΟΥ

Και αυτό που βλέπεις είναι μόνο 3 μηνών!


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ


ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ LOWER

ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ PROFICIENCY


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ...

ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 10.000.000 ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ CHAT ROOM ΤΟΥ 1960

ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά

Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!


Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ

Πόσο ευχάριστη είναι μια λαμπερή ζωή;


ΠΑΟΥΛΑ

45η χιλιάδα


ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ημερολόγιο Απεξάρτησης από τη Μανία Κατανάλωσης


ΕΥ ΖΗΝ ΟΧΙ LIFESTYLE!

Αποφεύγοντας τις παρενέργειες της κατανάλωσης


ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι φαγητά τρώνε οι νεράιδες; Όλες οι μυστικές συνταγές σε ένα βιβλίο.


ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΥΨΟΣ

Και άλλες αφύσικες ιστορίες


ΚΡΑΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ;

Ένα μυθιστόρημα για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη και αξίζουν όλες οι στιγμές της, εύκολες ή δύσκολες.


50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού