ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 33195 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 160 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΑΛΑ! ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΣΣΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ

όχι παίζουμε!


ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ SWAG;

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΘΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.


ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΙΝΘΟΥΣ;

Ή ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΥΡΟ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ


ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑΡΑ

Οπότε κορίτσια τώρα ξέρετε τι είναι οι μπούρδες για φυσική ομορφιά


ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΔΑ - ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΣΤ

...ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΡΟΖ INTERNET
Εξερευνώντας τη γαργαλιστική πλευρά του Internet


ΤΟ ΝΑΙ-ΟΧΙ. Στη χώρα των διαπραγματεύσεων
Ναι είναι καλό, Όχι δεν είναι καλό...


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
Παλιό, αλλά πολύ καλό βιβλίο για τις μαύρες τρύπες


ΦΟΒΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
...οι ξενυχτισμένες λέξεις του συγγραφέα συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα


ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΓΥΡΟ
Σαμπάνια με γύρο, τραγανός μπακλαβάς και μεθυστικό κοκτέιλ. ¨Οχι δεν είναι βιβλίο μαγειρικής