ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ ή ...τα πεθερικά!


Ανήκει στην κατηγορία: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 32986 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 160 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό μύδια με το όστρακο (ή 150 - 200 γρ. ξεκελύφωτα)
150 γρ. ρύζι σπυρωτό
100 γρ. λευκό κρασί (όχι πολύ ξινό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό - μεσαίο ξερό κρεμύδι (ή ½ μεγάλο)
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα μέτρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Βιτάμ (2 κ.σ.)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μύδια, αν είναι με το όστρακο, και αφαιρούμε όποια ακαθαρσία έχουν πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καθαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε στα 4.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και μαζί και τα μύδια.
Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το σκόρδο και όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφός τους, αλλιώς θα πάθουμε δηλητηρίαση.
Αν έχουμε επιλέξει μύδια χωρίς κέλυφος, αντί για τρία λεπτά σωτάρουμε ίσα που να αλλάξουν λίγο χρώμα και αφαιρούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 100 γραμμάρια λευκό κρασί, τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
Βάζουμε στο βραστήρα να βράσουν 450 γραμμάρια νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βιτάμ κι αρχίζει να βγάζει "φυσαλίδες" ρίχνουμε 150 γραμμάρια ωμό ρύζι σπυρωτό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού (μύδια και όσα υγρά υπάρχουν ακόμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 450 γραμμάρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό αν θέλουμε περνάμε από το μούλτι μία μέτρια ντομάτα  και τη ρίχνουμε κι αυτή, απλά μειώνουμε το νερό στα 400 γραμμάρια και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι ακόμη.
Το μίγμα πρέπει να βράζει ήδη. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει τίποτα.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το νερό οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά.
Αν το ρύζι δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, σερβίρεται αμέσως. Αν είναι καλής ποιότητας σπυρωτό, μπορείτε να το προετοιμάσετε και από πριν.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να το κάνετε πιο εξωτικό; ρίξτε στο τηγάνι "κουκουνάρι" (όχι από το πεύκο, ξηρό καρπό κουκουνάρι) και ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Θέλετε να το κάνετε πιο χορταστικό; ρίξτε στο τηγάνι φέτες μανιταριών. Η πρωτεΐνη θα κάνει το φαγητό απίστευτα χορταστικό. Απλά μην ρίξετε τη ντομάτα μετά. Ή ρίξτε την. Όπως σας αρέσει!
 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ

Ποτέ όμως!


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Εκτυπώστε το και έχετε το πάντα μαζί σας


ΟΤΑΝ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ...

...ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑ....ΚΙΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ)


Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ;

ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πατάτες potatoes, τομάτες tomatoes, καταρράκτες cataracts


ΜΕ ΕΥΡΟ - ΟΧΙ ΜΕ ΓΥΡΟ

Άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης πήγε στράφι

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
Κλασικό ανάγνωσμα, από έναν σπουδαίο συγγραφέα


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
Ενα μυθιστόρημα που περιγράφει δυνατά τις ερωτικές και φιλικές σχέσεις των ανθρώπων


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ... ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παραμύθια ή όχι; Μάλλον όχι ή και μπορεί


Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΤΗ (ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ)
Ένα πολύ καλό βιβλίο για την πρακτική ύπνωση που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν παίρνει τον δύσβατο δρόμο της μεταφυσικής και τοποθετεί την ύπνωση στη σωστή της θέση


ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
Βιολογικές αρχές ατομικής ψυχολογίας

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΦΕ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ®
Καραμελωμένες τάρτες βρώμης με μαρσμέλωου και σοκολάτα


ΣΟΚΟΜΑΦΙΝΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ασπρόμαυρη απόλαυση


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ


ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας ...ούτε στη γλώσσα σας


Αυθεντική Μους Σοκολάτας
Σκεφτήκατε ποτέ πώς έκαναν τη Μους Σοκολάτας πριν βγουν τα φακελάκια με τη σκόνη;


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες