Τι θα χρειαστούμε
1 πακέτο πένες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλτζ παρμεζάνα
1 φλτζ αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλτζ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από μισό λεμόνι Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο Πως το φτιάχνουμε
Μαϊντανός και ζυμαρικά βρίσκονται σχεδόν πάντα στο σπίτι μιας προνοητικής νοικοκυράς. Εντάξει, τα ζυμαρικά μόνο, αλλά ο μαϊντανός είναι φτηνός και εύκολο να βρεθεί. Μπορούμε να τον έχουμε και σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας.
Την παρμεζάνα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο φτηνότερο σκληρό τυρί και τα αμύγδαλα με κουκουνάρια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό έχουμε διαθέσιμο (φουντού-κια, καρύδια, κάσιους, ...). Αυτό που έχει σημασία είναι τα υλικά να είναι φτηνά και νόστιμα.
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τις σουρώνουμε.
Χτυπάμε στο μούλτι (=τον ηλεκτρικό πολυκόφτη / μίξερ) το μαϊντανό, το καθαρισμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι μέχρι να γίνουν πολτός.
Αν ο πολτός γίνει πολύ παχύς, προσθέτουμε λίγο νερό ή χυμό λεμονιού για να αραιώσει.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις πένες και σερβίρουμε. Σημείωση! Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μερικές φλούδες παρμεζάνας και φρέσκο πιπέρι. Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;
3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ
ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΑ!
ΤΕΡΜΑ Ο INTERNET EXPLORER. Ο ΧΑΡΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ
ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ
Οπότε καλύτερα να κάνεις εγχείριση παρά ...εκτύπωση!!!
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ;
Ωχ! Χιούμορ που το έχουν κάποια ζευγάρια...
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΣΙΧΛΕΣ