Υλικά Δημιουργίας
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες αλεύρι
2/3 κούπας άχνη
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
200 γρ κουβερτούρα λευκή
½ φλτζ κρέμα γάλακτος
2 - 3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τον κρόκο.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες και το αλάτι.
Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, τουλάχιστον.
Ανοίγουμε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.
Η ζύμη ανοίγει πολύ εύκολα αν την ανοίξουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.
Κόβουμε με κουπατ κύκλους και τους βάζουμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 - 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το εσάνς ή το ξύσμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει λίγο.
Κολλάμε δυο μπισκότα με λίγη γέμιση.