1 κουτί σαντυγί (τενεκεδένιο κουτί)
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ (410ml)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
2 βανίλιες
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
Το μυστικό στο συγκεκριμένο παγωτό είναι το καλό χτύπημα.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντυγί για να αφρατέψουν καλά (περίπου 10 λεπτά).
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το γάλα εβαπορέ κουταλιά - κουταλιά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ απαλά να πάνε παντού προσέχοντας μην μας ξεφουσκώσει το μίγμα.
Σε ένα βαθύ τάπερ στρώνουμε μια στρώση από τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια ξανά με μπισκότα.
Αν το τάπερ είναι μικρό κάνουμε τη συνταγή σε δυο τάπερ για να μη γίνει το σάντουιτς πολύ ψηλό.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 4 -5 ώρες να παγώσει.
Το κόβουμε σε μερίδες (κάθε μερίδα είναι ένα μπισκότο) και το σερβίρουμε.