Υλικά Δημιουργίας
3 κρόκους
150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
300 γρ κουβερτούρα
1 βανίλια
3 κ.σ. λικέρ καφέ
Για την επικάλυψη
300 γρ κουβερτούρα
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Σε μπεν μαρί χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το μίγμα μια κρέμα.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Όταν λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.