ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Ένα τσουρέκι για τους λάτρεις της πραλίνας

Υλικά Δημιουργίας

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι φουντούκια

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

2 κουταλιές της σούπας μερέντα

1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό

½ κ.γ. μαχλέπι

1 βανίλια

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 κρόκος αυγού

Αμύγδαλο φιλέ

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.

Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.

Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.

Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.

Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.

Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο.

Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.

Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.

 

 

 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ: Η JAMAICA ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ


ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ;

ΝΑΙ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Μόνο στο xtra.gr η πραγματική αιτία!


ΟΙ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΥΡΟΚΑΨΙΜΑΤΑ

Φεστιβάλ... βαρβαρότητας σε χωριό της Ισπανίας. Καίνε ταύρους στην πλατεία για διασκέδαση


ΟΤΑΝ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ

...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ GAMER


ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΓΚΑΘΙ ΑΠΟ ΑΧΙΝΟ;

Κανονικά, όχι με παραμύθια της γιαγιάς που δεν έχει πάει ποτέ στη θάλασσα

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ
Ένας οδηγός για όλους εμάς τους υπόλοιπους!


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ
Ένάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί ...μάταια αγωνίζονται


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ e-shop
Ο μοναδικός τρόπος να βγάλεις λεφτά στην κρίση


ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Ποιητική συλλογή


ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΒΟΡΒΟΡΥΓΜΟΙ
Ιστορίες γεύσεων ενός μεσογειακού μάγειρα


ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
Βιολογικές αρχές ατομικής ψυχολογίας

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ
Απλό, γρήγορο, ελαφρύ, χωρίς περίεργα υλικά. Αρέσει σε όλους


ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ...ΦΑΓΩΜΑ
sweet boxes


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Ταρτάκια με λουλουδένιο άρωμα


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε πιτσιρίκια να λένε «δεν τρώω φρούτα»


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
Μια τούρτα στο άψε σβήσε


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τούρτα για μη καπνιστές