ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)

Δεν έχει σημασία να το προφέρεις αλλά να το φας


Ανήκει στην κατηγορία: VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 13003 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 364 φορές.





Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ηλιέλαιο
3 φέτες μπέικον (για τους αμαρτωλούς χορτοφάγους)
Αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, αν είναι μικρές, ή στα έξι, αν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, ή το λάδι, και μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Σερβίρεται είτε ως κυρίως πιάτο (χωρίς το μπέικον είναι ιδανική λύση για χορτοφάγους) είτε ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!