ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΕΤΣΑΠ

Πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα


Ανήκει στην κατηγορία: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 10598 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 315 φορές.




Nena Georgiadou Psixologos

Συνταγή 1
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα
150 γραμμάρια ξύδι

Πώς το φτιάχνουμε:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 30 λεπτά ανακατεύοντας τα περιστασιακά.
Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και ξαναβράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Το βάζουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε ντουλάπια μακριά από φως και υγρασία.
Όταν ανοίξουμε ένα μπουκάλι το συντηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή 2
2 κιλά ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια ξύδι από κρασί
350 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
20 γραμμάρια σκόνη μουστάρδας

Πώς το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο από τον τρίφτη και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζουμε το ξύδι και του προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και το ξαφρίζουμε.
Περνάμε τις ντομάτες από σουρωτήρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το ξύδι.
Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Τέλος ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή 3
2 κρεμμύδια
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
1 ξινόμηλο
¼ του λίτρου ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Κάρυ (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια και βράζουμε για πέντε λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο μαζί με το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη σε όση ποσότητα επιθυμούμε.
Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Συνταγή 4
1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
400 γραμμάρια ξύδι
40 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια μέλι
60 γραμμάρια κορν φλάουερ

Πώς το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις περνάμε από το σουρωτήρι.
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά και το ξύδι και τα ρίχνουμε στη ντομάτα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα τουλάχιστον.
Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουερ και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!




ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΙΤΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΝΔΟΙ


ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ) ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΣΑΣ! ...ή μήπως όχι;


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; Η Νορβηγία δεν έχει χάσει ποτέ από τη Βραζιλία

...και μάλιστα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το έχει καταφέρει αυτό!


ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 21 AND OVER-

Πώς το κάνουν οι παράνομοι; Πώς βρίσκουν και ελληνικούς υπότιτλους;


ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΘΕΛΕΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΖΩΗ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ
Αστυνόμικό μυθιστόρημα


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»


ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
9 γυναίκες, 9 μούσες, 9 ιστορίες


ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ
Η Ελλάδα για τον συγγραφέα είναι σαν έντονη συνείδηση της γης και της φυλής.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ
Οι πανεπιστημιακές εργασίες έπρεπε να έχουν ειδική προειδοποίηση

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διπλή απόλαυση


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Ο τελειότερος (ίσως) συνδυασμός γεύσεων


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ
Βελούδινη απόλαυση


ΑΠΛΗ ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για τα κρύα βράδια του χειμώνα


ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Ιδανικά για πάρτι μικρών μπόμπιρων και μεγάλων γλυκατζήδων


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η ιταλική ζαχαροπλαστική στο απόγειο της