ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Την επόμενη φορά που θα φάτε ένα πορτοκάλι ή θα χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι κρατήστε τη φλούδα τους για ένα γλυκό ακαταμάχητο σνακ.


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6921 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 226 φορές.


Para Bellum


    ;

Τι θα χρειαστούμε:
1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι
1 χοντρόφλουδο λεμόνι
1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο
500γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό
150γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
 
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή έτσι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βάζουμε σε βραστό νερό να βράσουν για 10 λεπτά και, έτσι, να ξεπικρίσουν.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι βράσει ρίχνουμε τις φλούδες και τις πατάμε να πάνε κάτω χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι. Τις βράζουμε για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι, για 4 με 5 ώρες. Όταν τις αφαιρέσουμε από το σιρόπι τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση ή μέχρι τα 2/3.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνταγή αυτή είναι σημαντικό να έχετε ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι για να χειριστείτε σωστά το κόψιμο και την αφαίρεση του λευκού στη φλούδα των εσπεριδοειδών. Επίσης υπάρχει λόγος που ΔΕΝ βουτάμε ολόκληρη τη φλούδα μέσα στη σοκολάτα. Ο λόγος είναι απλός: για να μην λερώνονται τα χέρια με τη σοκολάτα. 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;
Nena Georgiadou Psixologos
Nena Georgiadou Psixologos

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΕ...

...ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ!


Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ...ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εντύπωση, συγκίνηση και ...μιμητές προκάλεσε η στεκούμενη στάση του συγκεκριμένου αντρός


ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΡΣΑ


Η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΜΕ ...ΚΑΦΕΔΕΣ

Ναι, βλέπετε τη Μόνα Λίζα με καφέδες, γάλα, καπουτσίνο και βάλε


ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ BEAST ΤΩΝ X-MEN

θα τρίβεις τα μάτια σου!


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ
Για να μιλάμε σωστά και καθαρά


ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ
Ίσως το καλύτερο έργο του Μπορίς Βιαν


Το Γεύμα
Το έκανα… για να δεις. Γιατί άλλο πράγμα είναι να σου λένε κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου


ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Τα περίεργα ονόματα και οι αναφορές σε μη δόκιμους όρους εμποδίζουν την απόλαυση της ανάγνωσης


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ - ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποια κοστίχουν ακριβά.


Η ΘΕΜΙΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ
Ατέλειωτο γέλιο, φοβερή γραφή, αν δεν το διαβάσεις, θα χάσεις

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Σούπερ ζάχαρη, τέλεια γεύση


ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ
Ένα τσουρέκι για τους λάτρεις της πραλίνας


CHEESE CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Παγωμένος πειρασμός


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Ο τελειότερος (ίσως) συνδυασμός γεύσεων


ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ
Ο καλύτερος συνδυασμός


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ
Σκαλοπάτι και απόλαυση