ΒΡΕΣ ΥΛΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (επαγγελματική) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Την επόμενη φορά που θα φάτε ένα πορτοκάλι ή θα χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι κρατήστε τη φλούδα τους για ένα γλυκό ακαταμάχητο σνακ.


Ανήκει στην κατηγορία: ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6750 φορές.

Η συνταγή αυτή εκτυπώθηκε 226 φορές.


Nena Georgiadou


Nena Georgiadou Psixologos
    ;

Τι θα χρειαστούμε:
1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι
1 χοντρόφλουδο λεμόνι
1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο
500γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό
150γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
 
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή έτσι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βάζουμε σε βραστό νερό να βράσουν για 10 λεπτά και, έτσι, να ξεπικρίσουν.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι βράσει ρίχνουμε τις φλούδες και τις πατάμε να πάνε κάτω χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι. Τις βράζουμε για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι, για 4 με 5 ώρες. Όταν τις αφαιρέσουμε από το σιρόπι τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση ή μέχρι τα 2/3.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνταγή αυτή είναι σημαντικό να έχετε ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι για να χειριστείτε σωστά το κόψιμο και την αφαίρεση του λευκού στη φλούδα των εσπεριδοειδών. Επίσης υπάρχει λόγος που ΔΕΝ βουτάμε ολόκληρη τη φλούδα μέσα στη σοκολάτα. Ο λόγος είναι απλός: για να μην λερώνονται τα χέρια με τη σοκολάτα. 


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ!


     ;

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥΣ;

ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΤΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ - ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΠΑΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Για να μη χαλάει τη Rols Royce του! (VIDEO)


ΜΕ ΡΑΦΤΟ ΠΕΡΟΥΚΙΝΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ!


ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΑΡΒΙΝΟΥ, ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

....μα βάζει βενζίνη με αναμμένο τσιγάρο στο χέρι;


ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

και ξέρετε τι λένε: μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις


ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΧΥΛΑ

Τσιμπούκι και κοχύλια = τσιμπουκόχυλα!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΡΑΧΜΗ
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
208 Συνταγές Μαγειρικής Fusion


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Όπως πάντα, το βιβλίο είναι καλύτερο από την ταινία...


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η ιστορία μιας γυναίκας που ψάχνει μέσα από γεύσεις «ποια είναι»


ΤΟ ΝΗΣΙ
Πόλεμος - έρωτας - θρήνος (ξανά)


ΟΣΑ ΧΩΡΑΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…
Κανένα μυστικό δεν μένει για πάντοτε κρυμμένο. Σιωπηλά και υπομονετικά, περιμένει στο σκοτάδι. ...

ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΤΩΡΑ!!!


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.


ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Η πέμπτη συμφωνία των μπισκότων


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ
Σοκολάτα για όλη την οικογένεια


ΑΠΛΗ ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για τα κρύα βράδια του χειμώνα


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΑΝΑΝΑΚΙΑ
Για μικρά και μέγάλα παιδιά


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Χειμωνιάτικος γευστικός κορμός