Υλικά Δημιουργίας
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
2 φλτζ. ζάχαρη
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
1 φλτζ. φρέσκο γάλα
150 γρ. σταγόνες (δάκρυα) σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για να προθερμαίνεται.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτουμε 4 αυγά ένα - ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ΧΑΜΗΛΟ και ρίχνουμε 60 γραμμάρια από τις σταγόνες (δάκρυα) σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ.
Αν όταν τη βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Περιμένουμε τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά για να το βγάλουμε από τη φόρμα.
Λυώνουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί, προσέχοντας να μην πέσει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ νερού, όσο ανακατεύουμε να λιώσει.
Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με "ζάχαρη άχνη" και με κακάο. Μετά τραβάμε γραμμές με σοκολάτα.
Έτσι έχουμε ένα κέικ με σοκολάτα στη ζύμη, με κομμάτια σοκολάτας μέσα στη ζύμη, και στην επιφάνεια.