Τι θα χρειαστούμε:
150 γρ. αλεύρι
120 γρ. λευκή ζάχαρη
4 αυγά
40 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. baking powder
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
400 γρ. λευκή σοκολάτα.
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (π.χ. πορτοκάλι)
40 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
2 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
Πως το κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση. Μόλις πάρη βράσει Κόβουμε 400 γραμμάρια λευκής σοκολάτας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα - www.chocosplash.gr.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εκτός ψυγείου. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το σκεπάζουμε με διαφανεια και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα κάνουμε το κέικ. Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 4 αυγά και 120 γραμμάρια λευκή ζάχαρη. Τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, να λιώσει η ζάχαρη - www.chocosplash.gr.
Βάζουμε τα "δόντια" για ζύμη και ρίχνουμε στη μεσαία ταχύτητα 150 γραμμάρια αλεύρι, 30 γραμμάρια κορν φλάουρ, 40 γραμμάρια σκόνη κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί 25 εκ. και το αλευρώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι πότε έγινε (αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη, είναι έτοιμη).
Όταν κρυώσει το κέικ απλώνουμε επάνω του την μαρμελάδα.
Χτυπάμε την κρέμα της σοκολάτας στο μίξερ, μέχρι να στέκεται και την αδειάζουμε - στρώνουμε πάνω στο κέικ.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τρίμμα σοκολάτας (ή τρούφα).